Közélet | 2021. 10. 07. – 12:38 |
A helyi iskolák tanulói az oktatási intézmény igazolásával használhatják a tömegközlekedést. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában, Melitopol városában úgy döntöttek, ha egy személy még nem kapott oltást, akkor negatív koronavírus-tesztet vagy a betegségből való felépülés igazolását kell bemutatnia a tömegközlekedési eszközök használatához.

A Zaporizsje megyebeli Melitopol városában úgy döntöttek, hogy jelentősen növelik a karanténkorlátozásokat a koronavírus terjedése miatt - az új szabályok ma, október 7 -én lépnek hatályba - közölte az Unian.net.

A szakbizottságok úgy határoztak, hogy a városi buszok csak csúcsidőben közlekednek - 6:00 és 9:00, valamint 16:00 és 19:00 óra között.

A járművezetőknek és az utasoknak negatív teszttel (három naptól nem régebbi PCR vagy gyors antigén teszt), vagy oltást igazoló dokumentummal (akár egy adag is elegendő) vagy a betegségből való felépülést igazoló dokumentummal kell rendelkezniük.

A helyi iskolák tanulói az oktatási intézmény igazolásával használhatják a tömegközlekedést.

Ezenkívül a vendéglátó egységek csak akkor fogadhatnak vendégeket, ha az alkalmazottak negatív teszttel vagy legalább egy oltást igazoló dokumentummal rendelkeznek.

A RIA Melitopol helyi lap szerint a marsrutkák nem álltak készen az újításra.

Csak egy részük kapta meg előre a munkához szükséges dokumentumokat, a többiek egyszerűen nem indultak el az útvonalon.

Ma reggelre összeomlott a tömegközlekedés a városban - nagyon kevés busz közlekedik az útvonalakon, sorok alakultak ki a megállókban, az utasok háborognak.

Sajtóhírek szerint az első karantén óta sok városlakó váltott kerékpárra.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.