Közélet | 2021. 10. 08. – 09:30 |
Kárpátalján, a fancsikai letérőnél október 7-én összeütközött egy személyautó és egy iskolabusz.. Fotó: DSZNSZ

Hirdetés

Iskolabusszal ütközött egy személyautó Kárpátalján (Video); Terrortámadásokat akadályozott meg az SZBU Kárpátalján: bíróság elé áll az orosz különleges szolgálat ügynöke; Putyin: Nem kell nehéz helyzetbe hozni Ukrajnát; Putyin szerint Oroszország idén túlteljesíti az Ukrajnán keresztüli gázszállítási kötelezettségeit; Joe Biden teljesen összezavarodott, nem létező egyezményre hivatkozik. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. október 7-én.

Iskolabusszal ütközött egy személyautó Kárpátalján (Video)

Kárpátalján, a fancsikai letérőnél október 7-én összeütközött egy személyautó és egy iskolabusz. A közösségi oldalakra feltöltött információk alapján egy Audi márkájú személygépkocsi és egy iskolabusz ütközött össze. A baleset következtében a busz az árokba sodródott. A személygépkocsiba szorult sofőrt a helyszínre kiérkező katasztrófavédelmisek vágták a gépkocsiból, majd átadták a mentősöknek. A buszsofőr nem sérült meg.

Terrortámadásokat akadályozott meg az SZBU Kárpátalján: bíróság elé áll az orosz különleges szolgálat ügynöke

Terrorcselekmények elkövetését akadályozta meg az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) Kárpátalja határvidékén. A támadók azt tervezték, hogy felgyújtják a szomszédos ország főkonzulátusát, és meggyilkolnak egy közszereplőt. A tevékenységek résztvevői terrorcselekményeket próbáltak elkövetni, hogy destabilizálják a térség társadalmi-politikai helyzetét, és diszkreditálják Ukrajnát a nemzetközi színtéren. Az illetékes hatóságok már azonosították a bűncselekmények szervezőjének személyazonosságát. Az operatív adatok szerint Oroszországban bujkál.

Putyin: Nem kell nehéz helyzetbe hozni Ukrajnát

Vlagyimir Putyin orosz elnök úgy véli, hogy az orosz fél ne hozzon senkit nehéz helyzetbe a gázszállítás ügyében, többek között Ukrajnát se. Teljes mértékben meg kell felelni a szerződéses kötelezettségeknek a tranzitra, a gáz szivattyúzására Ukrajna területén, Ukrajna gàzszállító rendszerén keresztül - fejtette ki az orosz elnök.  Felkérte továbbá Nyikolaj Shulginov energiaügyi minisztert, hogy vegye át az Ukrajnán keresztül Európába irányuló gázszállítási kötelezettségek teljesítésének ellenőrzését.

Putyin szerint Oroszország idén túlteljesíti az Ukrajnán keresztüli gázszállítási kötelezettségeit

Vlagyaimir Putyin orosz elnök bejelentése szerint Oroszország ebben az évben túlteljesíti a konkrét kötelezettségvállalásait a földgáz Ukrajnán keresztül történő tranzitszállításának mennyiségét illetően. A jelentés szerint az orosz elnök elmondta, hogy az orosz fél úgy látja, spekuláció folyik az ukrajnai gáztranzit kérdését illetően, de Moszkva betartja a vállalását az évi 40 milliárd köbméter földgáz szállítására vonatkozóan.

Joe Biden teljesen összezavarodott, nem létező egyezményre hivatkozik

Joe Biden, az Egyesült Államok demokrata elnöke kedden tájékoztatta az amerikai sajtót arról, hogy sikerült megállapodnia Hszi Csin-pinggel, a Kínai Népköztársaság elnökével az úgynevezett Tajvan- egyezmény kölcsönös betartásáról. Az egyetlen probléma az, hogy erről a valóságban nem tudtak megállapodni, mivel ilyen egyezmény nem létezik. Biden azt követően kezdett egyeztetni a Kínai Népköztársaság elnökével, miután Kína egyre nagyobb erőket kezdett el mozgósítani az anyaországtól függetlenedni kívánó (csak 15 ország ismeri el a függetlenségüket) Tajvan légvédelmi zónájába.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.