Mozaik | 2021. 10. 08. – 10:30 |
Nyolcvan órán, 46 percen és 35 másodpercen keresztül repült egy kínai egyetemisták által kifejlesztett drón, amellyel új világrekordot állítottak fel. Fotó: Internet

Hirdetés

Nyolcvan órán, 46 percen és 35 másodpercen keresztül repült egy kínai egyetemisták által kifejlesztett drón, amellyel új világrekordot állítottak fel.

Az eszközt 25 fiatal egyetemista fejlesztette ki - írja a Hirado.

A Pekingi Repülési és Űrhajózási Egyetem hallgatói által készített Feng Ru 3-100 nevű drón 80 órán 46 percen és 35 másodpercen át repült folyamatosan, ezzel túlszárnyalva az eddigi csúcstartót, a Boeing leányvállalata, az Aurora Flight Sciences által készített Oriont, mely 2014-ben 80 órán 2 percen és 52 másodpercen keresztül repült egyhuzamban.

A drón nevét, a „ Kínai repülés úttörője” Feng-Zsu (Feng Rhu) repülőgép-tervezőről kapta.

A Pekingi Repülési és Űrhajózási Egyetem kapta meg a világrekordról szóló elismerést a Nemzetközi Asztronautikai Szövetségtől (IAF) – látható a Fai.org oldalán.

A gép feltöltött teljes súlya 60 kilogramm, ezért a 25 kilogramm és 100 kilogramm közötti kategóriában indult. További jellemzője, hogy a fekete drón szárnyfesztávolsága tíz méter.

A rekorder repülést még májusban hajtották végre Hszücsangban. A gép 300 méter magasságban repült, és több mint három nap után ért földet.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.