Események | 2021. 10. 09. – 09:52 |
Az asztélyi határátkelőn szolgálatot teljesítő vámost mintegy 10 ezer hrivnya kenőpénz átvételekor vették őrizetbe. Fotó: Kárpátaljai Megyei Rendőrkapitányság

Hirdetés

A kárpátaljai rendőrség őrizetbe vett egy vámtisztet, aki termékek illegális behozatalában segédkezett.

A Kárpátaljai Megyei Rendőrkapitányság munkatársai a kárpátaljai és a lembergi ügyészséggel együttműködve különleges akciót hajtottak végre az asztélyi vámhivatal egyik munkatársának őrizetbe vételére - olvasható a Kárpátaljai Megyei Rendőrkapitányság hivatalos oldalán.

Az asztélyi határátkelőn szolgálatot teljesítő vámost mintegy 10 ezer hrivnya kenőpénz átvételekor vették őrizetbe.

A gyanú szerint a vámos ilyen összegért biztosította "ügyfeleinek" az áruk akadálytalan mozgását Ukrajna vámhatárán keresztül.

A nyomozók tárgyi bizonyítékként lefoglalták a bankjegyeket, a gyanúsítottat pedig ideiglenes letartóztatásba helyezték.

Az további vizsgálat során a bűnüldöző szervek ellenőrizni fogják a többi vámtisztviselőt is, hogy ők részt vesznek-e a bűncselekményben - olvasható az oldalon.

Hirdetés

Korábban a Kárpátinfo.net hírt adott róla, hogy 2000 hrivnya kenőpénz elfogadása miatt 7 év börtönbüntetésre ítéltek egy munkácsi bírót. Vele együtt a Kárpátaljai Megyei Nyugdíjalap jogi osztályának volt vezetőjét is leültették.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.