HáziPatika.com

| 2021. 11. 01. – 18:10 | Magyarország |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ha tojással főzünk, jó ötlet lehet kidobás helyett inkább megtartani a héját, ugyanis rengeteg mindenre használható a ház körül.

Védi a kertet

Ha nem szeretnénk, hogy a csigák kárt tegyenek a növényeinkben, akkor szórjunk köréjük, illetve a leveleikre összetört tojáshéjat - az éles széleken a puhatestűek nem tudnak sértetlenül átkelni - írja a Házipatika.com.

Csökkenti az ízületi fájdalmat

Tegyünk összetört tojáshéjat egy befőttesüvegbe, és hagyjuk állni nagyjából két napig, ennyi idő alatt kioldódik belőle a kollagén, a glükozamin és a hialuronsav. Ezzel a folyadékkal dörzsöljük be a fájdalmas területeket.

Szépíti a bőrt

Törjük apróra egy vagy két tojás héját, keverjük össze egy tojásfehérjével, majd kenjük fel az arcunkra. Hagyjuk megszáradni, majd öblítsük le langyos vízzel. Eltávolítja az elhalt hámsejteket, és a tojáshéjban lévő kalcium elősegíti a sejtregenerációt, és egységessé teszi a bőrfelszínt. Már egy alkalom után szemmel látható lesz az eredmény.

Segít tisztán tartani a konyhát

Ha takarításhoz, súroláshoz vegyszermentes megoldást keresünk, szintén használhatunk porrá zúzott tojáshéjat. Gyakorlatilag bármilyen felületre jó, ahol egyébként súrolóport használnánk.

Finomabb lesz tőle a kávé

Ha az őrölt kávéhoz főzés előtt egy kanál porított tojáshéjat adunk, attól lágyabb lesz az íze, és a gyomrot is kevésbé irritálja majd, mert a tojáshéjban lévő kalcium-karbonát semlegesíti a kávéban található savakat.

Megóvja a paradicsomot

Ha paradicsomot ültetünk, érdemes a földbe összetört tojáshéjat keverni, mert a bomlásunk során rengeteg kalcium kerül a talajba, ami segít abban, hogy a növény egészségesebb legyen. A kalcium majdnem minden növény növekedését elősegíti, így érdemes a feltört tojások héját az egész kertben szétszórni.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés