Origo
| 2021. 11. 11. – 11:30 | Világ |
Hihetetlen teljesítményt nyújtott egy több mint száz éves nő egy tengerentúli futóversenyen. Fotó: Internet

Hirdetés

Hihetetlen teljesítményt nyújtott egy több mint száz éves nő egy tengerentúli futóversenyen. A 105 éves Julia Hawkins megdöntötte a 100 méteres síkfutás világrekordját a korcsoportjában.

A kor csak egy szám, szokták mondogatni. A 105 éves Julia Hawkins esetében feltétlenül, mivel az idős hölgy megdöntötte a 100 méteres síkfutás világrekordját a korcsoportjában - derült ki a TMZ oldaláról, idézi az Origo.

A Hurrikán becenévvel illetett nő 1:02:95-ös idővel fejezte be a 100 méteres távot egy louisianai versenyen. Hawkins az első női atléta lett, aki 100 méteren rekordott állított fel a 105 évnél idősebbek korcsoportjában.
Minél öregebb vagy, annál nagyobb szenvedéllyel csinálod.

Aktívan sportolni az egyik legfontosabb szenvedélyem - mondta el Hawkins az USA Today lapnak.

Hiszek a varázslatos pillanatokban. Mikor versenyzem, az mindig egy ilyen pillanat - nyilatkozta a világrekordot felállító nő. A korábbn középiskolában tanító hölgy 100 évesen kezdett el aktívabban sportolni, de előtte 8-10 évet kerékpározott is.

Hawkins 2017-ben is rekordidő alatt futotta le a 100 métert.

Az emberek sokszor azt mondják nekem, hogy olyanok akarnak lenni, mint én, ha megöregednek. Azt hiszen, hogy ha reményt adhatok az embereknek, akkor megéri sokáig élni - nyilatkozta Hawkins.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy elképesztő kivásárlási árral láncolhatja magához sztárfocistáját a Real Madrid. A Vinicius Júnior, a Real Madrid brazil sztárja hamarosan alá írhatja új szerződését a spanyol klubbal, amely elképesztő kivásárlási árral láncolná magához a brazil labdarúgót.

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés