Kárpátinfo.net


| 2021. 11. 11. – 09:09 | Ukrajna |
Január-februárban számíthatunk az áramszünetekre. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában november 10-én, szerdán a Közüzemi Fogyasztók Szakszervezetének vezetője, Oleg Popenko bejelentette, hogy az országot folyamatos áramszünet fenyegeti.

Szerinte ez január-februárban következhet be.

"Úgy gondolom, hogy Ukrajnában fennáll az áramszünet veszélye. Január-februárban következhet ez be. Mert még nincs 100%-os bizalom abban, hogy Fehéroroszországból vagy Oroszországból importált áramot fogunk kapni, vagy lesz-e elég szenünk" - magyarázta a tisztviselő, akit a Podrobnosti.ua idéz.

Elmondása szerint ma hazánkban szén helyett gázt használnak, de azt nem tudni lesz-e ilyen lehetőség 2022 elején is.

"Két hónapon alatt hatalmas problémákat fogunk tapasztalni Ukrajna-szerte az áramellátással kapcsolatban" - jelentette ki Popenko.

Még ha Ukrajna egyidejűleg elegendő szenet szállítana, több mint két hónapba telik, amíg az összes hőerőműhöz eljuttatják – jegyezte meg Közüzemi Fogyasztók Szakszervezetének vezetője.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy beszüntette az áramszállítást Ukrajnába Fehéroroszország. Alig kezdte meg, máris megszüntette az elektromos áram szállítását Ukrajnának a Belenergo energetikai társaság, amiről hétfőn levélben értesítette ukrajnai partnereit – adta hírül az unn.com.ua hírportál Olga Kosarna, az Állami Atomenergia-felügyelet munkatársának Facebook-közlésére hivatkozva.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.