Karpat.in.ua
| 2021. 11. 11. – 18:00 | Ukrajna |
Ukrajna történetében először adott át az SZBU egymilliárd hrivnya értékű, különleges műveletek során lefoglalt és elkobzott fegyvereket a Védelmi Minisztériumnak. Fotó: RBC.ua

Hirdetés

Ukrajna történetében először adott át az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) egymilliárd hrivnya értékű, különleges műveletek során lefoglalt és elkobzott fegyvereket a Védelmi Minisztériumnak – adta hírül az rbc.ua hírportál csütörtökön az SZBU sajtószolgálatára hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua idéz.

A jelentés szerint a fegyverzetet az SZBU tárgyi bizonyítékként foglalta le és vette zár alá.

Mint a közlemény jelezte, tekintettel az országban uralkodó helyzetre, az SZBU nyomozói felajánlották a Védelmi Minisztériumnak a fegyverarzenált. A tárca beleegyezett, hogy mérlegére veszi a fegyvereket, amit a bíróság és a kormány is jóváhagyott.

Az SZBU által átadott fegyverek összsúlya meghaladja az 500 tonnát.

Az fegyveradományban vannak gránátvetők, aknák, páncélöklök, trotil robbanóanyag, 36 darab 5V27D típusú légvédelmi rakéta, lőfegyveralkatrészek, Mi-24 helikopter- és SZU,

valamint MIG repülőgép-hajtóművek, páncélosok, sorozatvető komplexumok alkatrészei, foszfor- és sósav.

Mint a közlemény megállapította, az átadott hadifelszerelés jelentős mértékben javítja a fegyveres erők anyagi-műszaki ellátottságát és harckészségét.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Kuleba üzent Moszkvának: Ukrajna erős és hatalmas szövetségesei vannak. A katonai együttműködés tovább fog bővülni és erősödni – tette hozzá.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés