Karpat.in.ua
| 2021. 11. 11. – 14:30 |
Oroszországot az rettenti el legjobban, ha tudtára adjuk, hogy Ukrajna erős és hatalmas szövetségesei vannak – jelentette ki Dmitro Kuleba.  Fotó: Internet

Hirdetés

Oroszországot az rettenti el legjobban, ha tudtára adjuk, hogy Ukrajna erős és hatalmas szövetségesei vannak, de az orosz agresszió akkor ér véget, amikor az országunk a Nyugat elválaszthatatlan részévé válik – jelentette ki Dmitro Kuleba külügyminiszter Washingtonban, adta hírül csütörtökön a segodnya.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint az Ukrán–amerikai Stratégiai Partnerségi Bizottság ülése után nyilatkozva elmondta, hogy az USA egyike azon szövetségeseknek, akik támogatják Ukrajnát az orosz agresszióval szemben, szuverenitása és területi egysége megőrzése érdekében.

A katonai együttműködés tovább fog bővülni és erősödni – tette hozzá.

Kuleba hangsúlyozta: „a legjobb módszer az agresszív Oroszország elrettentésére az, hogy a Kreml tudtára adjuk: Ukrajna erős és hatalmas szövetségesei vannak, akik nem hagyják magára az agresszorral. Pont ilyen jelzést küldtünk ma Moszkvába.”

Kiemelte: az Ukrajna elleni orosz agresszió akkor fejeződik be, amikor intézményesül, hogy Ukrajna a Nyugat elválaszthatatlan része, amit nem lehet kétségbe vonni. Hozzátette: „ma fontos lépést tettünk ebben az irányban, amikor aláírtuk az új Ukrajna–USA Stratégiai Partnerségi Chartát,

ami lehetővé teszi Ukrajna és az USA számára a kihívásokkal szembeni hatékonyabb szembeszállást.”

A külügyminiszter külön emlékeztetett arra, hogy a fontos dokumentum aláírása épp akkor volt, amikor Oroszország agresszív cselekményeket folytat Ukrajna határainak a közelében és súlyos helyzet alakult az ukrán–fehérorosz határon.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Blinken szerint az Egyesült Államok elkötelezett Ukrajna biztonsága és területi integritása mellett. Arról is beszélt, hogy az Egyesült Államok erős aggodalommal kíséri figyelemmel az orosz-ukrán határon kialakult helyzetet.

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.