Kárpátinfo.net


| 2021. 11. 12. – 12:26 | Ukrajna |
Denisz Smihal szerint a háztartások 80 százalékánál 1,44 hrivnya/kWh-ra csökkentették a villamosenergia-tarifát, a többi esetében továbbra is 1,68 hrivnya/kWh marad. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajna miniszterelnöke, Denisz Smihal szerint a háztartások 80 százalékánál 1,44 hrivnya/kWh-ra csökkentették a villamosenergia-tarifát, a többi esetében továbbra is 1,68 hrivnya/kWh marad.

A kormányfő hangsúlyozta: a gázdíjak a fűtési szezon végéig változatlanok maradnak - írja a Golos.ua.

A Naftohaz ma 7,96 hrivnya köbméter áron kínál gázt a lakosságnak.

Ugyanezt az árat fizetik azok a fogyasztók is, akik a "legutolsó" beszállítóhoz kerülnek.

Ezen kívül memorandumot kötöttek az önkormányzatok képviselőivel, hogy a hő- és melegvízdíjak a tavalyi szinten maradjanak.

"Erre az állam jövőre 4 százalék személyi jövedelemadót és 13,44 százalék jövedéki adót ad a helyi költségvetéseknek. Ez több mint 30 milliárd hrivnya, ami bőven elég a feladat elvégzéséhez" – hangsúlyozta Smihal.

A miniszterelnök biztosított afelől, hogy minden támogatásra szoruló megkapja a szubvenciót.

Emlékeztetett arra is, hogy a vörös zónákban egy kormányrendeletnek megfelelően 50%-kal megemelték a lakosoknak nyújtott támogatások kiszámításának normáit.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában nem lesznek áramkimaradások. Denisz Smihal miniszterelnök a Pravo na vladu című műsorban elmondta, hogy Ukrajnában nem terveznek áramszüneteket.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés