Karpat.in.ua
| 2021. 11. 12. – 13:30 | Ukrajna |
Kemény hidegek esetén is lesz elegendő mennyiségű földgáz Ukrajnában, abszolút mértékben biztosított lesz az ellátás – jelentette ki Denisz Smihal. Fotó: Internet

Hirdetés

Kemény hidegek esetén is lesz elegendő mennyiségű földgáz Ukrajnában, abszolút mértékben biztosított lesz az ellátás – jelentette ki Denisz Smihal miniszterelnök egy csütörtök esti televíziós műsorban, adta hírül az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint a kormányfő az 1 + 1 tévécsatorna politikai talkshowjában elmondta, hogy Ukrajnának vannak gáztartalékai. Mint jelezte, jelenleg a tározókban 17,6 milliárd köbméter földgáz van.

Ebből 1,4 milliárd külföldi tulajdonban van, és kivihetik Ukrajnából.

Smihal azonban mindenkit arról győzködött, hogy még kemény hidegek esetén is elegendő mennyiségű földgáz az egész fűtési idényre.

„Ha azt vesszük, hogy 16 milliárd köbméter földgáz van, és a fűtési szezonban Ukrajna 8 milliárd köbmétert elfogyaszt, vagy hideg idő esetén 10 milliárdot. Tehát van abszolúte elegendő földgáz” – mutatott rá a miniszterelnök.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy nehéz fűtési szezonra számít az ukrán kormány. Nehéz fűtési szezont jósol Ukrajnában a Miniszteri Kabinet. Ennek oka a globális energiaválság - jelentette ki Denisz Smihal miniszterelnök a kormány november 3-i ülésén.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés