Politika | 2021. 11. 15. – 14:23 |
Az ukrán-fehérorosz határ védelmi rendszerének teljes kiépítése 7 milliárd hrivnyába, a 10 legsebezhetőbb szakaszé 189 millió hrivnyába kerül. Fotó: Internet

Hirdetés

Az ukrán-fehérorosz határ védelmi rendszerének teljes kiépítése 7 milliárd hrivnyába, a 10 legsebezhetőbb szakaszé 189 millió hrivnyába kerül – közölte Artem Sevcsenko, a Belügyminisztérium kommunikációs igazgatója Facebook-oldalán hétfőn, adta hírül az unn.com.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint a főszóvivő azt írta, a migránsbetörés szempontjából legveszélyesebb 10 határszakasz összhossza 270 kilométer, míg az ukrán-fehérorosz határ teljes hossza 1084 km.

Hozzátette, hogy a 270 km-es szakasz határvédelmének kiépítése a legegyszerűbb műszaki zárral – Egosa márkájú spirál pengés dróttal – 189 millió hrivnyába kerül.

A teljes műszaki zár – árok, drótkerítés, őrtornyok, határút – kiépítésének költsége az 1084 km szakaszon 7 milliárd hrivnyát tesz ki – mondta.

Sevcsenko arra is emlékeztetett, hogy a múlt évtől toloncegyezmény van érvényben Ukrajna és Fehéroroszország között. Vagyis, ha az illegális migránsok belorusz területről szöknek Ukrajnába, akkor Fehéroroszország köteles visszafogadni őket – mutatott rá.

Mint megjegyezte, a határőrségnek és a Belügyminisztériumnak már vannak pozitív tapasztalatai toloncegyezménnyel kapcsolatban.

Ennek ellenére azonnal szükség van a műszaki határzár sürgős építésére és ennek megfelelően a pénz gyors folyósítására.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.