Kárpátinfo.net


| 2021. 11. 15. – 13:11 | Ukrajna |
Oroszország megpróbálja destabilizálni Ukrajnát. Fotó: Internet

Hirdetés

A Nyugat ezen a télen az orosz invázió "nagy valószínűségére" figyelmeztette Ukrajnát.

Oroszország megpróbálja destabilizálni Ukrajnát

- erről az RBC Ukraine számol be a Financial Timesra hivatkozva.

A nyugati hírszerző szolgálatok következtetései nemcsak az orosz csapatok határon való felhalmozódásáról szóló információkon alapulnak, hanem valószínűleg Vlagyimir Putyin orosz elnök szándékaival kapcsolatos további információkon is – mondta a kiadványnak Anna Maljar védelmi miniszter-helyettes.

Elmondása szerint a Nyugat "hangsúlyozza az ukrajnai helyzet destabilizálódásának nagy valószínűségét ezen a télen". Az illetékes szerint az ukrán katonai hírszerzés információi "egybeesnek" a partnerországok információival.

Az ukrán katonai hírszerzés főnöke, Kirill Budanov becslése szerint Oroszország akár 114 ezer katonát telepített északon, keleten és délen Ukrajna közelében, valamint a megszállt területeken, köztük körülbelül 92 ezer szárazföldi katonát.

Hangsúlyozta, hogy az orosz hadsereg "tankokat, harcjárműveket és sugárhajtású rendszereket hagyott határunk közelében"

a Fehéroroszországgal szeptemberben megtartott nagyszabású közös hadgyakorlat után.

Egy névtelen európai tisztviselő azt mondta a kiadványnak, hogy még ha Oroszország nem is támadja meg újra, "folyamatos nyomása a lehető legnehezebbé teszi Ukrajna országként való fejlődését és megerősödését".

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Zelenszkij szerint a hadseregünk bárkit, bármikor és bárhol visszaver. Zelenszkij az Ukrajna határainál folyó orosz csapatösszevonásról szóló hírekre reagálva elmondta: „a nyugati partnereink tájékoztattak minket az ukrán határok mentén folyó aktív orosz csapatmozgásokról és csapatlétszám-növelésről.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.