Hirado.hu
| 2021. 11. 16. – 12:00 | Világ |
Több álprofil is megjelent a napokban az Instagramon, amelyek bejegyzései azt hirdetik, hogy a közösségi oldal felhasználói egy hajszárítót nyertek. Fotó: Internet

Hirdetés

Több álprofil is megjelent a napokban az Instagramon, amelyek bejegyzései azt hirdetik, hogy a közösségi oldal felhasználói egy hajszárítót nyertek.

Napok óta terjed egy újabb csalás az Instagram közösségi oldalon, sorra jelennek meg a bejegyzések, értesítések, amelyek azt hirdetik, hogy nyert egy hajszárítót - írja a Hirado.

A csalók álprofiljaira jellemző, hogy nem követnek senkit, és nekik sincsenek követőik.

Már az is gyanúra adhat okot, hogy a bejegyzésekben két fotó váltakozik, a szöveg pedig ugyanaz, csak a megjelölt emberek váltakoznak.

A bejegyzésekben a csalók a megjelölt személyeket arra kérik, kattintsanak a szöveg alatti linkre. Fontos, – ahogy a többi internetes csalás esetében – a linkre semmiképp nem szabad kattintani.

Ezzel a csalással külföldön már korábban is próbálkoztak. A Tech News INC cikkéből kiderült, hogy akkor a link a felhasználókat átirányította egy internetes oldalra,

ahol meg kellett adnia postai címüket, illetve banki adataikat majd tájékoztatták, hogy a postaköltséget a nyertesnek kell kifizetnie.

Az oldal alján pedig elrejtve, kisbetűkkel feltüntették, hogy a különleges ajánlat hat hónapos próbaidőszakkal jár. Hat hónap leteltével pedig a nyerteseknek havonta előfizetési díjat kell fizetniük, amelyet automatikusan le is vonnak az érintett számlájáról.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy milliárdokat mosnak tisztára a Twitchen. Többféle módszer is létezik a lopott bankkártyaadatokkal visszaélők számára az eltulajdonított pénz tisztára mosására.

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés