Kárpátinfo.net


| 2021. 11. 16. – 08:18 | Kárpátalja |
Ehhez a feltaláló, Jurij Beres az autóba épített projektort készített. Fotó: Internet

Hirdetés

A kárpátaljai Munkács egyik lakosa novemberben kapott szabadalmat egy olyan eszközre, amely lehetővé teszi, hogy egy rendszámtábla világos másolata az autó üvegén legyen látható.

A férfi már megkapta a szabadalmat a készülékére, melynek használata Alfa Romeo és a Bugatti márkájú autókon javasolt

- írja az Ubr.ua hírportál.

 

Ehhez a feltaláló, Jurij Beres az autóba épített projektort készített.

Az információk megjelenítésére szolgáló LED-kijelző a karosszéria belsejében vagy kívül, leggyakrabban a szélvédőn található.

A szabadalom tulajdonosa felhívja a figyelmet arra, hogy minden ország magának szabályozza a rendszámok méretét és formáját, és sok autómárkán, így az Alfa Romeo-n, a Mitsubishi-n és a Bugattin sem rögzíthetők a hagyományos rendszámok középen, ezek a rendszámtáblák nem passzolnak a a jármű általános kialakításhoz.

Ezenkívül a rendszámtáblák könnyen megsérülnek, és további költségekkel jár a cseréjük

Maga az eszköz egy vezérlőegységből, egy bemeneti információs eszközből és egy kimeneti egységből áll - a projektor karosszériájába szerelve van.

Ebben az esetben vezérlőegységként telefon vagy (fedélzeti) számítógép használható.

A kivetítő elhelyezése attól függ, hogy a rendszámtábla lámpájának milyen helye van az autó karosszériáján.

Például szedánoknál a szélvédőre történő kimenethez a projektor az autó mennyezetébe van szerelve, és a projektor meg van döntve úgy, hogy az információ a szélvédő és a hátsó üveg felső részén jelenik meg.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy új jelölés jelenik meg az ukrán vezetői engedélyekben. December 28-tól új jelölés jelenik meg az ukrán vezetői engedélyekben az automata sebességváltóval rendelkező autók vezetését illetően, számolt be az ukrán belügyminisztérium szolgáltató központja.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés