Hirado.hu
| 2021. 11. 16. – 11:00 | Magyarország |
Izgalmas mérkőzésen győzte le 2-1-re Lengyelországot a magyar labdarúgó-válogatott a világbajnoki selejtezősorozat utolsó fordulójában. Fotó: Internet

Hirdetés

Izgalmas mérkőzésen győzte le 2-1-re Lengyelországot a magyar labdarúgó-válogatott a világbajnoki selejtezősorozat utolsó fordulójában Varsóban. Marco Rossi együttese így végül negyedik helyen végzett csoportjában.

Vége a mérkőzésnek

90. perc – Újabb csere a magyar csapatban: Nagy Ádám helyett Vécsei Bálint, Szalai Ádám helyett Hahn János érkezett a pályára - írja a Hirado.

85. perc – Milik fejelt veszélyes helyzetből egy szögletet követően, Gulácsi azonban magabiztosan fogta a kapura tartó labdát.

80. perc – GÓÓÓL! Pazar akció! Kiss Tamás indult meg a jobb szélen majd okosan tálalt laposan a tizenhatoson belül érkező Gazdag Dániel elé. A magyar középpályás igazított egyet a labdán és kíméletlenül kilőtte a rövid felsőt. Szczesnynek esélye sem volt. Szépségdíjas találat! 1-2

72. perc – Vérfrissítés mellett döntött Marco Rossi. Schön Szabolcsot Kiss Tamás váltotta.

70. perc – Kicsit leült a mérkőzés, és ismét a lengyel együttes kezdte átvenni a kezdeményezést. Zielinski lőtt távolról, de lökete jócskán elkerülte a kaput.

65. perc – Milik és Frankowski is pályára lépett, Piatek és Linetti kárára.

61. perc – Gól! Egy szögletet követően Bednarek fejese Szalai Attiláról szerencsétlenül pattant fel, pont Swiderskihez, aki okosan fejelte el a labdát a védők és Gulácsi felett. 1-1

58. perc – Csere a magyar válogatottnál: Varga Kevin helyett Gazdag Dániel érkezett a pályára.

53. perc– Hatalmas helyzet! Schön lőtt a tizenhatoson belülről ballal, de Szczesny hatalmasat nyújtózva kiszedte a hosszú felsőbe tartó lövést. A labda Varga elé került, aki lendületből érkezve fölé lőtt a kapu torkából. 

49. perc – Egy szöglet után veszélyeztetett Piatek, de Dibusz jól zárta a rövid sarkot, így a labda az alapvonalon túlra pattant. Az újabb sarokrúgás már nem okozott gondot a védelemnek, sőt, a válogatott meg is indította a kontráját, melynek végén Varga Kevin lőtt távolról. A gólszerzési kísérlet azonban nem volt pontos, Szczesny könnyedén fogta a középre tartó labdát.

Kettőt cserélt a szünetben a lengyel szövetségi kapitány, Paulo Souza: Jozwiak Cash-t, Zielinski Modert váltotta.

Vége az első félidőnek.

45+1 perc – Matty Cash rúgja fel sárga lapot érően Szalai Ádámot. A magyar támadó a földön maradt, ápolni kellett.

45. perc – Moder került helyzetbe a tizenhatoson belül, a védelembe visszalépő Schön viszont kiválóan ért bele a lövésbe, amely így Dibusz kezeiben kötött ki.

42. perc – Klich rúgta fel Schäfert, amiért sárga lapot kapott, így a következő vb-selejtezőn nem játszhat majd. A szabadrúgásból ezúttal nem tudott veszélyeztetni a magyar csapat.

37. perc – GÓÓÓL! Varga Zsolt végzett el szabadrúgást, amelyet Puchacz rosszul csúsztatott meg. A labda Schäfer elé pattant, aki pont annyira tette bele a fejét, hogy az Szczesny lábai között a kapuba jusson. 0-1

27. perc – Nagy Zsolt beadása pattant Schönhöz, aki jól tálalt Nego elé, a jobb szélső lövését azonban egy védő blokkolta.

23. perc – Varga adta be a labdát élesen a baloldalról, Szczesny azonban résen volt, és jó helyre ütötte a veszélyes labdát.

19. perc – Nagy védés! Egy jobboldali beadást követően a Dibuszról először ellenfélhez pattant a labda, de a magyar hálóőr ezt követően jól leért a lövésre, és kiütötte a labdát a kapu torkából.

11. perc – Megvolt az első veszélyes helyzet, a baloldali beadás után leadott lövést azonban Lang blokkolta.

Nagy iramban, fegyelmezetten kezdték a mérkőzést a csapatok, komolyabb lehetőség azonban nem adódott az első tíz percben. A lengyelek igyekeztek magasan letámadni és hosszú labdákkal a védelem mögé kerülni, míg a magyarok gyors kontrákkal próbálkoztak.

Jó hangulatban, együtt vonult a két szurkolótábor a stadionba

Az angol-magyar összecsapáson történt szurkolói rendbontás miatt a vendégszurkolók szektorát nem nyithatták meg a varsói Nemzeti Stadionban, ám a két szurkolótábor jó kapcsolata miatt több magyar drukker is elutazott Lengyelországba.

A szurkolók a belvárosban, a Charles de Gaulle szobornál találkoztak közel három órával a találkozó előtt, a néhány száz drukker – köztük magyarokkal és lengyelekkel – felváltva éltette egymást. Innen közösen indultak a 2012-es Európa-bajnokságra átadott létesítményhez, amely piros-fehér kivilágítást kapott és gyönyörű látványt nyújtott a sötétben.

A mérkőzésre a szervezők egy 90 oldalas külön kiadvánnyal készültek, a kiskönyvben helyet kapott többek között egy interjú Szoboszlai Dominikkal – aki sérülés miatt végül nem léphet pályára –, Marco Rossi szövetségi kapitánnyal, valamint Détári Lajossal, aki 1987-ben éppen a lengyelek ellen lőtte örökké emlékezetes szabadrúgásgólját.

Marco Rossi: Büszkén szeretnénk képviselni Magyarországot

Valós téttel már nem bír a magyar labdarúgó-válogatott számára hétfőn a lengyelek elleni világbajnoki selejtező, Marco Rossi szövetségi kapitány szerint viszont igenis fontos az összecsapás.

A mérkőzés helyszínén, a varsói Nemzeti Stadionban megtartott vasárnapi sajtótájékoztatón az olasz szakember megjegyezte: a lengyelek hazai pályán ünnepre készülnek, ezért várhatóan mindent megtesznek majd a győzelemért. „Nekünk is hasonlóak a szándékaink, csak úgy, mint minden alkalommal, amikor kimegyünk a pályára, büszkén szeretnénk képviselni Magyarországot” – mondta Rossi.

A kapitány kitért Robert Lewandowski hiányára is, mint mondta: a Bayern München klasszisa a világ egyik legjobbja, aki bármelyik csapatban pótolhatatlan lenne, így természetesen nem szomorkodnak, amiért nem szerepel a hétfői mérkőzésen.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy olyan öngólt lőtt az Inter horvát focistája, hogy ő is csak nevetni tudott rajta. Az Internazionale horvát válogatott középpályása, Marcelo Brozovic hihetetlen öngólt lőtt csütörtök este, a Málta ellen 7-1-re megnyert világbajnoki selejtezőn.

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés