Politika | 2021. 11. 16. – 16:30 |
Célszerű lenne, ha Ukrajna korlátozott létszámú katonai kontingenst ajánlana fel Lengyelországnak a migránsválság megoldásához a lengyel-fehérorosz határon. Fotó: Internet

Hirdetés

Célszerű lenne, ha Ukrajna korlátozott létszámú katonai kontingenst ajánlana fel Lengyelországnak a migránsválság megoldásához a lengyel-fehérorosz határon – jelentette ki Oleg Dunda, a Nép Szolgája kormánypárt parlamenti képviselője egy televíziós műsorban, adta hírül kedden az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint a honatya az UA Persij tévécsatorna adásában elmondta: az ukrán kontingenst azért kellene Lengyelországba küldeni, hogy

„a katonáink önkéntességi alapon a lengyel fegyveres erőkkel közösen védjék az Európai Unió határát.”

Úgy vélte, ez a szövetséges ország álláspontjának kinyilvánítása lenne, és erősítené Ukrajna együttműködését az EU-val és a NATO-val biztonsági téren.

„Ezt a védelmi funkciót kellene betöltenünk az EU-ban” – mutatott rá.

Dunda egyúttal üdvözölte, hogy Nagy-Britannia kész kommandósokat küldeni Ukrajnába,

ha kiéleződik a helyzet az ukrán-orosz határon.

Mint mondta, az angol álláspont „az első valós támogató lépés a szövetségeseink részéről”.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy büntetőjogi felelősségre vonással fenyegeti a migránsokat segítő ukránokat a védelmi miniszter. A migránsok illegális határátlépéséhez segítséget nyújtó ukrán állampolgárokkal szemben a hatályos törvényeknek megfelelően fognak eljárni.

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.