Közélet | 2021. 11. 16. – 18:00 |
Azok az ukránok, akik két adag koronavírus-fertőzés elleni oltást kaptak, 1 ezer hrivnya pénzjutalomban részesülnek. Fotó: Internet

Hirdetés

Azok az ukránok, akik két adag koronavírus-fertőzés elleni oltást kaptak, 1 ezer hrivnya pénzjutalomban részesülnek, amit kulturális szórakozásra költhetnek - jelentette be Volodimir Zelenszkij.

Zelenszkij elmondta, hogy 2021 végéig 3 milliárd hrivnya jut az állami költségvetésből a gazdaság „kreatív, sport és közlekedési” ágazatainak támogatására, és ugyanennyi 2022 elején - írja a Ukranews.com hírportál.

A két adaggal beoltottak a Gyija (Дія) alkalmazáson keresztül kaphatják meg az 1000 hrivnyát.

Ezt a pénzt múzeumi, színházi, mozi, koncertjegyekre, edzőterem-tagságra, belföldi vasúti vagy repülőjegyekre költhetik a polgárok.

"Annak érdekében, hogy a koronavírussal érintett vállalkozások és állampolgárok könnyebben vészeljék át ezt az időszakot, a kormány folytatja a meglévő támogatási programokat, és számos új eszközt alkalmaz még. A program hamarosan működésbe lép. Mindenki, aki két oltást kapott, 1 ezer hrivnya jutalomban részesül" – emelte ki Zelenszkij.

A pénz a Gyija (Дія) alkalmazás segítségével kapható.

Azok számára is kidolgozás alatt áll az ösztönző pénzeszközök fogadásának mechanizmusa, akiknek nincs okostelefonjuk és nincs telepítve az említett alkalmazás – mondta az elnök.

A program november 19-én indul.

Zelenszkij hangsúlyozta, hogy a programra 6 milliárd hrivnyát különítenek el. Ez 6 millió beoltottnak elég. Ma 8,7 millióan vannak beoltva Ukrajnában. Tehát 1,7 millió emberre nincs pénz.

Ráadásul a beoltottak száma gyorsan növekszik – havonta akár 2 millió embert is elérhet. Zelenszkij nem pontosította, mit tegyenek azokkal, akiknek nem jut a pénzből.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában lecsengőben a koronavírus-járvány hulláma. Ukrajnában három hónap alatt először fordult elő, hogy több a gyógyultak, mint a kórházi kezelések száma.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.