Origo
| 2021. 11. 17. – 13:00 |
Egy nő meghalt egy földcsuszamlásban, két embert továbbra sem találnak a hatóságok. Fotó: Internet

Hirdetés

A hatóságok által az évszázad viharaként leírt óriási vihar gyakorlatilag megszakította a közúti és vasúti összeköttetést a kanadai Vancouver városával, a kikötőt is lezárták.

Egy nő meghalt egy földcsuszamlásban, két embert továbbra sem találnak a hatóságok - közli az Origo.

A Vancouverbe vezető két autópályát lezárták, miután a súlyos áradások megrongálták és járhatatlanná tették az utakat.

A hétfőn lecsapó hatalmas vihar miatt több ezer embernek kellett elhagynia otthonát, egy nő meghalt egy földcsuszamlásban, a mentők legalább két másik embert eltűntként tartanak nyilván - írta meg a BBC.

A tartomány közlekedési minisztere, Rob Fleming sajtótájékoztatón elmondta, hogy ez volt az évszázad legsúlyosabb vihara.

Brit Kolumbiában több ezer házat evakuáltak, miután 24 óra alatt egyhavi csapadékmennyiség zúdult a térségre.

A Vancouvertől mintegy 120 mérföldre (193 km) északkeletre fekvő Merritt mind a 7000 lakosát hétfőn utasították, hogy hagyja el otthonát. 

Helikopteres csapatokat küldtek a hegyvidéki Agassiz városába is, hogy kimentsenek mintegy 300 embert, akik csapdába estek egy elzárt úton.

Vancouver kikötője, Kanada legnagyobb kikötője, az áradások és földcsuszamlások miatt kénytelen volt felfüggeszteni a vasúti közlekedést, továbbá az élelmiszer-, üzemanyag- és egyéb áruszállításokat is leállította. 

A Reuters hírügynökség szerint a kikötő naponta mintegy 141 milliárd forint értékű rakományt mozgat. Az üzemanyagvezetékeket is elővigyázatosságból lekapcsolták a térségben.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy a meleg éveket még melegebbek követték az elmúlt hét évben. Valószínűleg a 2015 és 2021 közötti hét év lesz a feljegyzések kezdete óta mért legmelegebb hét év a Földön a Meteorológiai Világszervezetnek (WMO) a klíma állapotáról a közelmúltban közzétett jelentése szerint.

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.