Események | 2021. 11. 17. – 12:22 |
November 16-án a Csapi Határőrség munkatársai szlovák kollégáikkal együttműködve megakadályoztak egy csempészkísérletet. Fotó: Internet

Hirdetés

November 16-án a Csapi Határőrség munkatársai szlovák kollégáikkal együttműködve megakadályoztak egy  csempészkísérletet, amit drón segítségével próbáltak meg végrehajtani az Ungvári kistérségben.

Az esti órákban az Ungvári járási Unghuta község közelében a határőrök tájékoztatást kaptak egy repülőgép hajtóművének zajáról.

További osztagokat küldtek ki a zajészlelési területre, hogy felügyeljék a légteret és keressék a lehetséges drónok fel- és leszállási helyeit.

Éjfélkor Rahonca (Оріховиця) község határában a határőrök egy gyanús autót találtak, amelyben négy helyi lakos volt. A jármű átvizsgálása során csempészési tevékenységhez szükséges szabványos műszaki eszközöket és tárgyakat találtak.

Az autóban drónhoz 16 db akkumulátort, laptopot, több távirányítót és rádiót, akkumulátortöltőt és hőkamerát találtak.

A helyszínre a határőrök a nyomozókat hívták ki, és a szlovák határőröket is tájékoztatták.

Később szlovák kollégák jelentették, hogy honfitársukat két kartondoboz dohánytermékkel vették őrizetbe a területükön.

Az erre vonatkozó eljárási intézkedések után az autót és a benne találtakat a rendőrök lefoglalták.

Folytatódnak az intézkedések a repülőgépek fel- és leszállóhelyeinek, valamint az esetlegesen illegális tevékenységekben érintett személyek felkutatására - olvashatjuk az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.