Közélet | 2021. 11. 17. – 09:30 |
A vezetés meg fogja határozni, milyen szolgáltatásokat vehetnek igénybe belőle. Fotó: Internet

Hirdetés

Nem költhetik akármire az ukránok az oltásért kapott pénzjutalmat; Közösségi összefogással éled a remény - Kiégett egy családi ház Beregújfaluban; Johnson: Választani kell majd az orosz gáz és Ukrajna támogatása között; Ukrajnában 124 ember halt meg a koronavírus elleni védőoltás után; Csökken a benzin és a gázolaj ára Ukrajnában. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. november 16-án.

Nem költhetik akármire az ukránok az oltásért kapott pénzjutalmat

Nem költhetik el szabadon akármire a koronavírus elleni védőoltás felvételéért az államtól kapott pénzt az ukránok, hanem a vezetés meg fogja határozni, milyen szolgáltatásokat vehetnek igénybe belőle - közölte kedden Szerhij Nyikoforov elnöki szóvivő. Volodimir Zelenszkij elnök hétfő este videoüzenetben jelentette be, hogy minden ukrán, aki felveszi a koronavírus elleni védőoltásból a teljes védettséghez szükséges mindkét adagot, ezer hrivnyát (több mint 12 ezer forintot) kap az államtól. A program december 19-től indul.

Közösségi összefogással éled a remény - Kiégett egy családi ház Beregújfaluban

Az ember legszörnyűbb rémálmai közé tartozik, hogy ég a háza, hogy lángoló-füstölő épületből kell menekülnie. A beregújfalui (Domb u. 44.) Füzesi család számára ez az elmúlt héten valósággá vált. Az eset után néhány nappal, amikor ott jártunk, még mindig borzalmas látvány fogadott: ablak, ajtó nélküli ház, elszenesedett ajtófélfák, vakolat nélküli falak, még sok helyen mindig a korom volt az úr. Pedig már szorgos kezek dolgoztak a romeltakarításon, illetve azon, hogy legalább az első szobát mihamarabb lakhatóvá tegyék. A családot a szomszédok fogadták be.

Johnson: Választani kell majd az orosz gáz és Ukrajna támogatása között

Boris Johnson, az Egyesült Királyság miniszterelnöke kijelentette, hogy a Nyugat hamarosan választás előtt áll majd az orosz gáztól való függés és Ukrajna támogatása között, idézte a brit kormányfőt a The Guardian és a Reuters. A kormányfő az orosz gáztól függő európai országoknak szánt nyilatkozatában felvetette, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök vegye komolyan a Kelet-Európai gázvezetékeken áthaladó szállítások korlátozását, ha a Nyugat azt jelzi, hogy szándékában áll megvédeni Ukrajnát.

Ukrajnában 124 ember halt meg a koronavírus elleni védőoltás után

Ihor Kuzin egészségügyi tisztifőorvos elmondta, hogy Ukrajnában 124 ember halt meg a koronavírus elleni védőoltás beadása utáni egy hónapon belül. Az illetékes hatóságok minden esetet kivizsgáltak. A tisztifőorvos szerint nem a védőoltás okozza a betegek halálát. Hozzátette: ilyen helyzetekben az embernek a szerre adott egyéni reakciójáról beszélünk. "És a reakció bármilyen vakcinára lehet, nem csak a Covid-19 elleni oltásra" - mondta az orvos.

Csökken a benzin és a gázolaj ára Ukrajnában

A benzin és a gázolaj kiskereskedelmi árai Ukrajnában 2021. november 16-án csökkentek az előző kereskedési naphoz képest. Ugyanakkor drágult az autógáz. A megfigyelési adatok szerint az A-92 benzin átlagos kiskereskedelmi ára literenként 30,86 hrivnya (-0,01 hrivnya), az A-95 benziné - 31,76 hrivnya (-0,06 hrivnya), a gázolajé 30,53 hrivnya literenként (- 0,09 hrivnya).

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.