Politika | 2021. 11. 17. – 07:34 |
A Volodimir Zelenszkij elnök által a koronavírus ellen teljesen beoltottaknak ígért ezer hrivnyát az maguk az ukrán adófizetők finanszírozzák majd. Fotó: Internet

Hirdetés

A Volodimir Zelenszkij elnök által a koronavírus ellen teljesen beoltottaknak ígért ezer hrivnyát az maguk az ukrán adófizetők finanszírozzák majd – közölte Denisz Smihal miniszterelnök kedden sajtótájékoztatón, adta hírül az Ukrajinszka Pravda hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint a kormányfő a Ternopil megyében tett munkalátogatásának eredményeit összegző sajtókonferencián elmondta, hogy a Zelenszkij-féle ezer hrivnyát a covid miatt veszteséges vállalkozásokat támogató alapból fogják fizetni.

Vagyis ez egy szokványos költségvetési alap – tette hozzá. Mint megjegyezte, „ez a mi pénzünk, vagyis az ukránok által befizetett adók.”

Smihal jelezte, hogy az ezerhrivnyás program idén és a jövő év első felében fog működni. Mindenki részesülhet belőle, aki beoltatta magát – emlékeztetett.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Zelenszkij pénzjutalmat ígért a beoltott polgároknak. Azok az ukránok, akik két adag koronavírus-fertőzés elleni oltást kaptak, 1 ezer hrivnya pénzjutalomban részesülnek, amit kulturális szórakozásra költhetnek - jelentette be Volodimir Zelenszkij.

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.