Mozaik | 2021. 11. 18. – 13:30 |
Gyerekek ezreit fenyegetik a pandémia alatti elhízás következményei a szakértők szerint. Fotó: Internet

Hirdetés

A pandémia alatt jelentősen megnőtt Nagy-Britanniában az elhízott gyerekek száma, a 10-11 évesek közül minden negyedik érintett - közölte a The Guardian a brit közegészségügyi szolgálat (NHS) adatai alapján.

Gyerekek ezreit fenyegetik a pandémia alatti elhízás következményei a szakértők szerint - közli az Origo.

Az adatok egy idei felmérésből származnak: körülbelül a gyerekek negyedének magasságát és súlyát mérték meg.

Rendes körülmények között csaknem minden gyerek részt vesz ebben a felmérésben, de az iskolák bezárása miatt ez idén nem történt meg. A mérést a 4-5 éves elsősök és a 10-11 évesek körében végzik a 15 éve kezdődött programban.

A friss adatok alapján az Angliában iskolát kezdő kicsik közül már majdnem minden hetedik elhízott. A 2019-20-ban mért 9,9 százalékról 2020-21-re 14,4 százalékra nőtt az arányuk.

Tíz-tizenegy éves korukra már több mint negyedük elhízott, 12 hónap alatt az arányuk 21 százalékról 25,5 százalékra nőtt.

Ha a túlsúlyosok arányát is figyelembe vesszük, a kisiskolások 28 százaléka volt túlsúlyos, a 10-11 évesek között pedig a tanulók 41 százaléka.

A szakértők arra figyelmeztettek, hogy a korábbi évek fokozatos növekedésével szemben a pandémia alatt kiugróan nőtt az arány.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.