Kárpátinfo.net


| 2021. 11. 18. – 10:40 | Kárpátalja |
A bírót bűnösnek találták kenőpénz elfogadása miatt, és öt év szabadságvesztésre ítélték. Fotó: Internet

Hirdetés

A Legfelső Korrupcióellenes Bíróság Fellebbviteli Bírósága enyhítette Kárpátalján a Rahói Kerületi Bíróság bírájának ítéletét, akit kenőpénz elfogadása miatt februárban 6 év börtönbüntetésre ítéltek.

A Korrupcióellenes Szakosított Ügyészség tájékoztatása szerint november 17-én megszületett a megfelelő döntés - írja a Golos.ua információs hírportál.

A másodfokú bíróság részben helyt adott a bíró ügyvédjeinek a halmozott bűncselekmények jogerős büntetésének megállapítása iránti fellebbezésének.

Így a fellebbviteli tanács úgy döntött, hogy a volt bírót bűnösnek ismeri el a kenőpénz elfogadása miatt és új büntetést szab ki 5 év szabadságvesztés formájában, a bírói tisztség betöltésének jogának 3 évre való megfosztásával és a tulajdonában lévő összes vagyon elkobzásával.

A Legfelsőbb Korrupcióellenes Bíróság Fellebbviteli Kollégiumának határozata a kihirdetés napjától kezdve jogerőre emelkedik, és három hónapon belül fellebbezéssel lehet élni a Legfelső Bíróságon.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy nemzetközileg körözött csalót vettek őrizetbe Ungváron. Ungváron a rendőrök őrizetbe vettek egy oroszországi állampolgárt, akit csalás elkövetésének gyanúja miatt keresett az Interpol.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés