Politika | 2021. 11. 18. – 11:30 |
Az egész világ megmozdult az orosz agresszió ellen, ez egyértelmű elrettentő jelzés Moszkvának – jelentette ki Dmitro Kuleba. Fotó: Internet

Hirdetés

Az egész világ megmozdult az orosz agresszió ellen, ez egyértelmű elrettentő jelzés Moszkvának – jelentette ki Dmitro Kuleba külügyminiszter egy rádióinterjúban, adta hírül szerdán az unn.com.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint az ukrán diplomácia vezetője a BBC 4 brit rádióállomásnak nyilatkozva elmondta: az Ukrajna elleni katonai művelet kétségtelenül az egyik opció, ami az asztalon van, de annak az esélye, hogy Oroszország ehhez nyúl, megnő, ha Ukrajna és a Nyugat gyengeséget mutat.

Ukrajnának ez nem áll szándékában, mi felkészültünk bármilyen forgatókönyvre – tette hozzá.

„Amit én az elmúlt két hétben Washingtonban és Brüsszelben véghezvittem, az nem más, mint a nemzetközi támogatás mobilizálása Ukrajna számára” – mutatott rá.

Kuleba kiemelte: mindent elértünk, amit akartunk. „A többi között szeretném megdicsérni Boris Johnson brit miniszterelnököt minapi, a partnereknek címzett egészen egyértelmű kijelentéséért, miszerint választaniuk kell az orosz gáz és az ukrán szuverenitás, valamint területi egység között” – hangoztatta. „

Látjuk, hogyan mozdult meg az egész világ, és egyértelmű jelzés Moszkvának: az elrettentő jelzés” – emelte ki a külügyminiszter.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Kijev tiltakozik a Donyec-medencei áruk orosz piacra kerülésének megkönnyítése miatt. Az ukrán külügyminisztérium jegyzékben tiltakozott amiatt, hogy Moszkva megkönnyíti a Donyec-medencei szakadár "népköztársaságok" áruinak az orosz piacra jutását.

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.