Közélet | 2021. 11. 18. – 09:30 |
A szirénák működését november 17–18. között ellenőrzik. Fotó: Internet

Hirdetés

Megszólalnak a katasztrófajelzéseknél használt szirénák Kárpátalján; Térfigyelő kamera rögzítette az UFO-t (Video); Jóváhagyta Anatolij Poloszkov Kárpátalja megyei kormányzó menesztését a kormány; Kijevben gyorshajtásért pénzbírsággal sújtják a mentőautókat; Megérkezett Beregszász karácsonyfája. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. november 17-én.

Megszólalnak a katasztrófajelzéseknél használt szirénák Kárpátalján

A Tiszaháti Kistérség közösségi oldalán adott tájékoztatást arról, hogy a napokban ellenőrzik a katasztrófajelzéseknél használt szirénák működését. A Megyei Közigazgatási hivatal civil védelmi osztàlyànak tájékoztatása szerint november 17–18. között ellenőrzik a rendkívüli helyzetek bejelentésére szolgáló központosított eszközöket megyénkben, köztük a Tiszapéterfalvi kistérség falvaiban is ( Tiszabökény, Péterfalva, Csépe). Megszólalnak a katasztrófajelzéseknél használt szirénák, hangosbemondók és ellenőrzik a segélyhívó vonalakat is.

Térfigyelő kamera rögzítette az UFO-t (Video)

Ijesztő pillanatokat rögzített egy angliai ház biztonsági kamerája. A meg nem nevezett háztulajdonos elmondása szerint a térfigyelő eszköz telefonos alkalmazása jelzett október 23-án, miszerint szokatlan mozgást érzékelt a bejárat előtt. Mint kiderült, a férfi háza előtt akkoriban nem járt repülőgép, így ott egy azonosítatlan repülő objektum haladt el.

Jóváhagyta Anatolij Poloszkov Kárpátalja megyei kormányzó menesztését a kormány

Jóváhagyta Anatolij Poloszkovnak, a Kárpátalja Megyei Állami Közigazgatási Hivatal vezetőjének a menesztését a kormány, az erről szóló határozatot szerdán fogadták el, de a döntés akkor lép hatályba, ha azt Volodimir Zelenszkij elnök is aláírja. Poloszkovot 2020. december 7-én nevezte ki Kárpátalja kormányzójává az államfő.

Kijevben gyorshajtásért pénzbírsággal sújtják a mentőautókat

Kijevben a rendfenntartók pénzbírságot küldenek az egészségügyi intézménybe a mentőautó gyorshajtásáért. A végrehajtó szolgálat az Országos Rendőrség javaslatára befagyasztotta az Oberig magánklinika igazgatójának bankszámláját, mert nem fizette be a büntetést. A helyzetről Olekszandr Derkacs, a klinika társtulajdonosa számolt be Facebook-oldalán.

Megérkezett Beregszász karácsonyfája

November 17-én megérkezett a főtérre Beregszász karácsonyfája. Az idén körülbelül 12 méter magas az ünnepi fenyőnk, amelyet városunk egyik polgára ajándékozott közösségünknek. Közelednek a téli ünnepek és közösségünk már készül erre az időszakra: a városközpontban felállították a karácsonyfát, illetve elkezdődik a jégpálya megépítése - tudatta közösségi oldalán Babják Zoltán polgáremster.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.