Karpat.in.ua
| 2021. 11. 18. – 12:00 | Ukrajna |
Ukrán segítséget – gáztranzitdíj-csökkentést, gáztározó-kapacitást – ajánlott fel Volodimir Zelenszkij elnök Ursula von den Leyennek. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrán segítséget – gáztranzitdíj-csökkentést, gáztározó-kapacitást – ajánlott fel Volodimir Zelenszkij elnök Ursula von den Leyennek, az Európai Bizottság elnökének az Európai Unió energiaválságának megoldásához szerda esti telefonos megbeszélésük során – adta hírül az rbc.ua hírportál az elnöki Hivatal Sajtószolgálata nyomán, melyet a Karpat.in.ua idéz.

A jelentés szerint a két vezető a telefonos egyeztetés során érintette Európa energiabiztonságának a kérdését. Zelenszkij tárgyalópartnerét emlékeztette arra,

hogy az Északi Áramlat-2 orosz–német földgázvezeték nemcsak Ukrajna, hanem egész Európa számára fenyegetést jelent.

Az államfő arra is rámutatott, hogy a válság úgy kerülhető el, ha regionális platformot hoznak létre az energiabiztonság megerősítése érdekében.

Mint hangsúlyozta, ehhez az ukrán fél kész oly módon hozzájárulni, hogy csökkenti a területén áthaladó orosz földgáz tranzitszállítási díját és felajánlja saját tározóit az EU-nak stratégiai gáztartalék képzéséhez.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy egy kormánypárti honatya szerint Ukrajnának csapatokat kellene Lengyelországba küldenie az EU-határ megvédésére. Célszerű lenne, ha Ukrajna korlátozott létszámú katonai kontingenst ajánlana fel Lengyelországnak a migránsválság megoldásához a lengyel-fehérorosz határon – jelentette ki Oleg Dunda, a Nép Szolgája kormánypárt parlamenti képviselője.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés