Kárpátinfo.net


| 2021. 11. 19. – 13:01 | Ukrajna |
Ellenőrzik a kárpátaljai anonim oltási programmal kapcsolatos információkat azon személyeknél, akik hamis covid-igazolást vásároltak, majd az oltás mellett döntöttek. Fotó: Internet

Hirdetés

Az Egészségügyi Minisztérium ellenőrzi a kárpátaljai anonim oltási programmal kapcsolatos információkat azon személyeknél, akik hamis covid-igazolást vásároltak, majd az oltás mellett döntöttek.

A minisztérium  szerint névtelenségről szó sem lehet

- jelentette ki Viktor Ljasko egészségügyi miniszter, akit az RBC.ua idéz. 

Kifejtette: ha egy hamis covid-igazolással rendelkező személy védőoltásért fordul a háziorvoshoz, az orvosnak ezt be kell jelentenie a rendőrségen, majd a bíróságon keresztül "amnesztiát" adnak ki.

Törvényjavaslatot iktattunk be az okirat-hamisítás miatti büntetőjogi felelősségre vonás szigorítására mind a hamisítók, mind pedig az azt használók esetében. De emellett a bizottsági módosításokkal bevezették a "covid-amnesztiáról" szóló pontot, amely nem írja elő a bírósághoz fordulást ezt követően – mondta Ljasko.

A miniszter viszont megjegyezte, hogy a bejelentett "covid-amnesztia" nem tartalmazhat névtelenséget.

"Ami Kárpátalján felmerült, azzal kapcsolatban minden információt ellenőrizni fogunk. Nem lehet névtelenség, látni akarunk mindent, ami történik, és hozzájárulni az elektronikus egészségügyi rendszerhez" - tette hozzá Ljasko.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában először Kárpátalján indítanak névtelen covid-oltást. A szolgáltatást azok vehetik igénybe, akik hamis oltási igazolást vásároltak.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés