Közélet | 2021. 11. 19. – 09:30 |
A kárpátaljai rendőrség nyomozói megtalálták azt a gyanúsítottat, aki felgyújtott egy Skoda Octavia típusú személygépkocsit Beregszászban. Fotó: a Beregszászi Kerületi Rendőrség Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Felgyújtottak egy gépkocsit Beregszászban; Zelenszkij felajánlotta Ukrajna segítségét Európának az energiaválság megoldásához; Kuleba: két hét alatt sikerült mozgósítanom az egész világot az agresszív Oroszország ellen; Ukrajnában először Kárpátalján indítanak névtelen covid-oltást; Ukrajnában halálos játékokat árulnak. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. november 18-án.

Felgyújtottak egy gépkocsit Beregszászban

A kárpátaljai rendőrség nyomozói megtalálták azt a gyanúsítottat, aki felgyújtott egy Skoda Octavia típusú személygépkocsit Beregszászban. Az eset még november 12-én, a Tamás Mihály utcában történt hajnali 5 óra körül. A rendőrök megvizsgálták a térfigyelő kamerák videófelvételét, amelyen észrevettek egy ismeretlen férfit, fején kapucnival, vállán hátizsákkal, aki az eset idején a tetthely mellett haladt el. Az operatív munka több napig tartott, ennek eredményeként a nyomozók elfogták a 33 éves gyanúsítottat.

Zelenszkij felajánlotta Ukrajna segítségét Európának az energiaválság megoldásához

Ukrán segítséget – gáztranzitdíj-csökkentést, gáztározó-kapacitást – ajánlott fel Volodimir Zelenszkij elnök Ursula von den Leyennek, az Európai Bizottság elnökének az Európai Unió energiaválságának megoldásához szerda esti telefonos megbeszélésük során – adta hírül az rbc.ua hírportál az elnöki Hivatal Sajtószolgálata nyomán. A jelentés szerint a két vezető a telefonos egyeztetés során érintette Európa energiabiztonságának a kérdését. Zelenszkij tárgyalópartnerét emlékeztette arra, hogy az Északi Áramlat-2 orosz–német földgázvezeték nemcsak Ukrajna, hanem egész Európa számára fenyegetést jelent.

Kuleba: két hét alatt sikerült mozgósítanom az egész világot az agresszív Oroszország ellen

Az egész világ megmozdult az orosz agresszió ellen, ez egyértelmű elrettentő jelzés Moszkvának – jelentette ki Dmitro Kuleba külügyminiszter egy rádióinterjúban. A jelentés szerint az ukrán diplomácia vezetője a BBC 4 brit rádióállomásnak nyilatkozva elmondta: az Ukrajna elleni katonai művelet kétségtelenül az egyik opció, ami az asztalon van, de annak az esélye, hogy Oroszország ehhez nyúl, megnő, ha Ukrajna és a Nyugat gyengeséget mutat. Ukrajnának ez nem áll szándékában, mi felkészültünk bármilyen forgatókönyvre – tette hozzá.

Ukrajnában először Kárpátalján indítanak névtelen covid-oltást

Ukrajnában először Kárpátalján vezetik be az anonim oltást. Ez egy szociális projekt azon emberek számára, akik hamis koronavírus elleni oltási igazolást vásároltak, majd meggondolták magukat, és most szeretnének oltást kapni, vagy vallási/családi okokból nem kívánnak információkat közölni a Covid-19 oltásról. Jelenleg minden kárpátaljai lakos névtelenül kaphat oltást az Ungvári egészségügyi központ oltási irodájában.

Ukrajnában halálos játékokat árulnak

Ukrajnában az egyes Kínában gyártott játékok nem felelnek meg a minőségi előírásoknak, és károsíthatják a csecsemőket. Ezek a játékok a gyerekeket megmérgezheti vagy megsérülhetnek tőle. Ukrajnában a játékpiac mintegy 70%-a Kínából származik. Szinte minden nem alapüzlet hamis gyermekárut árul, az illetéktelen kereskedelem helyein (spontán piacok, földalatti átjárók) és kis üzletekben pedig általában ez a termék a fő. Ugyanez a helyzet az online áruházakban és a közösségi hálózatokon is.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.