Kárpátinfo.net


| 2021. 11. 19. – 12:23 | Ukrajna |
2022. január 1-től Ukrajna lakosságát az új szabványoknak megfelelő minőségű ivóvízzel kell ellátni. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

2022. január 1-től Ukrajna lakosságát az új szabványoknak megfelelő minőségű ivóvízzel kell ellátni.

Ukrajnában a helyi hatóságok nem tettek meg mindent a lakosság minőségi ivóvízzel való ellátására. A jelenlegi helyzetet 2022. január 1-ig korrigálni kell - írja az RBC Ukrajna hírportál a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) sajtószolgálatára hivatkozva.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök még augusztusban életbe léptette az RNBO határozatát, mely a lakosság jó minőségű ivóvízzel való ellátásáról szólt.

A vállalkozások többsége azonban a mai napig nem korszerűsítette a létesítményeit, amely veszélyezteti a lakosság az új minőségi előírások szerinti ivóvízellátásának lehetőségét.

Az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkárhelyettese, Olekszij Szolovjov kijelentette, hogy a következő év január 1-jétől Ukrajna lakosságát a jóváhagyott szabványok előírásainak megfelelő ivóvízzel kell ellátni.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk róla, hogy ivóvízhiány és pusztító áradások veszélye fenyeget a Meteorológiai Világszervezet (WMO) elemzése szerint. Az ENSZ célja, hogy 2030-ig minden embernek legyen hozzáférése tiszta ivóvízhez és higiénikus szennyvízellátáshoz.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.