HáziPatika.com

| 2021. 11. 02. – 20:11 | Magyarország |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ha néhány félbevágott citrom napok óta hever a hűtőben, ne dobjuk ki ezeket, mert sokoldalúan felhasználhatók.

Szőkítés

A világos hajúak még néhány árnyalatot világosíthatnak tincseiken, ha két-három citrom kifacsart levével bedörzsölik a hajukat. Az optimális eredményhez a legjobb ezt nyáron végezni, mivel a napfény fokozza a citrom természetes világosító hatását - írja a Házipatika.com.

Mikrohullámú sütő tisztítása

Ha belül nagyon foltos a mikrónk, akkor egy tálkában keverjünk össze ecetet, vizet és egy feldarabolt citromot, majd mikrózzuk pár percig. Az így keletkező gőz segít feloldani a szennyeződéseket, amelyeket aztán már csak le kell törölnünk a készülék belsejéről.

Hámlasztás

Keverjünk össze natúr joghurtot, néhány kanál citromlevet és egy kevés sót, és remek hámlasztót kapunk. Használhatjuk a térd, a sarok és a könyök kiszáradt bőrén is. Lemosás előtt hagyjuk állni pár percet a kiszáradt bőrfelületen.

Vitalizálás

Vashiányosok számára fontos, hogy a vastabletták, illetve a vasban gazdag ételek vastartalma sokkal hatékonyabban épül be a szervezetbe, ha citromos vízzel kísérjük le őket.

Vécétisztítás

Vegyünk fel gumikesztyűt, egy félbe vágott citromot mártsunk sóba, és ezzel dörzsöljük át a vécékagylót. Segít eltávolítani a makacs szennyeződéseket.

Vágódeszka-tisztítás

Ha húsok, halak feldolgozása után mosogatás előtt egy fél citrommal alaposan átdörzsöljük a vágódeszkánkat, akkor egyszerre fertőtleníthetjük és szagtalaníthatjuk is. Ne feledjük azonban, hogy a citromos dörzsölés nem helyettesíti a mosogatást!

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.