Kárpátinfo.net


| 2021. 11. 02. – 10:00 |
Többek között új közlekedési szabályok lépnek életbe, az oktatási intézmények beoltatlan dolgozóit és tisztségviselőit felfüggesztik a munkájukból, és az IMF 700 millió dollár kölcsönt nyújthat az országnak. Fotó: Internet

Hirdetés

Mi vár az ukránokra novemberben?; A Naftohaz csökkentette a gázárakat a lakosság számára; Ukrajnában megemelik a minimális nyugdíjat; Smihal: Pellettel váltható ki a jövőben a drága földgáz Ukrajnában; Afrikai migránsokat fogtak el Kárpátalján. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. november 1-jén.

Mi vár az ukránokra novemberben?

Novemberben több újítás is életbe lép a lakosok számára Ukrajnában. Többek között új közlekedési szabályok lépnek életbe, az oktatási intézmények beoltatlan dolgozóit és tisztségviselőit felfüggesztik a munkájukból, és az IMF 700 millió dollár kölcsönt nyújthat az országnak.

A Naftohaz csökkentette a gázárakat a lakosság számára

Azok a fogyasztók, akik a Naftohazhoz kerültek, köbméterenként 7,96 hrivnyát (adóval, szállítási költség nélkül) fognak fizetni a gázért 16,56 hrivnya helyett. Ugyanakkor a költségvetési intézmények esetében az ár legfeljebb 16,8 hrivnya/köbméter lesz (adóval, szállítási költség nélkül).

Ukrajnában megemelik a minimális nyugdíjat

Ukrajnában a minimális nyugdíj nagysága hasonló a fogyatékkal élők létminimumához - 1854 hrivnya. Jelenleg akár egymillió nyugdíjas is részesül ilyen kifizetésben. Decemberben az összeget 1934 hrivnyára emelik - jelentette ki Marina Lazebna szociálpolitikai miniszter. A tisztviselő megjegyezte, hogy két év alatt célprogramokat vezettek be, és a kormány "jelentősen megemelte" a nyugdíjak kifizetését.

Smihal: Pellettel váltható ki a jövőben a drága földgáz Ukrajnában

Denisz Smihal miniszterelnök egy konferencián arra szólított, hogy pellettel helyettesítsék a méregdrágává vált földgázt Ukrajnában, ahol szerinte már van pozitív példa a fabrikett-tüzelésre való áttérésre. A jelentés szerint a kormányfő a Helyi és Regionális Önkormányzatok Kongresszusa elnökségének odesszai ülésén felszólalva elmondta: „éppen most van itt az ideje annak, hogy elgondolkodjunk az energiahatékonyság és energiatakarékosság kérdésén. Ez az út teszi majd lehetővé számunkra, hogy stresszmentesebben vészeljük át következő fűtési idényeket.”

Afrikai migránsokat fogtak el Kárpátalján

Október 30-án délután Kárpátalján a Nagybereznai határőrosztag munkatársai információt kaptak az operatív-kutató egység munkatársaitól arról, hogy három algériai állampolgár megpróbálta illegálisan átlépni az államhatárt. A kihallgatás során a tisztviselők megállapították, hogy a fogvatartottak jogellenesen szándékoztak belépni az Európai Unió területére. Sőt, az elkövetők egyik mobil terminálján egy korábbi útvonalat találtak Ukrajnából Szlovákia felé.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.