Politika | 2021. 11. 21. – 17:18 |
"Olyanok vádolnak bennünket azzal, hogy szokatlan katonai tevékenységet folytatunk a saját területünkön, akik az óceánon túlról áthajtották ide a fegyveres erőiket. Vagyis az Egyesült Államok. Ez nem nagyon logikus és nem nagyon tisztességes" - nyilatkozott a szóvivő. Fotó: Internet

Hirdetés

Nem zárható ki, hogy provokációkísérletek történnek majd Ukrajnában az állítólagos orosz inváziós fenyegetés alátámasztására - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője vasárnap a Rosszija 1 televízióban vasárnap bemutatott nyilatkozatában.

Peszkov szerint "mesterséges hisztériakeltés" zajlik - közölte az MTI.

"Olyanok vádolnak bennünket azzal, hogy szokatlan katonai tevékenységet folytatunk a saját területünkön, akik az óceánon túlról áthajtották ide a fegyveres erőiket. Vagyis az Egyesült Államok. Ez nem nagyon logikus és nem nagyon tisztességes" - nyilatkozott a szóvivő.

Peszkov ismételten arra figyelmeztetett, hogy

a délkelet-ukrajnai válság erőszakos megoldására tett kísérletek a legsúlyosabb következményekkel járnának.

"Ukrajna valószínűleg újabb kísérletet tesz arra, hogy erőszakkal kezdje megoldani problémáját. Hogy újabb katasztrófát okozzon magának és mindenkinek Európában"

- mondta. Úgy vélekedett, hogy

Ukrajna valószínűleg a Fekete-tengeren zajló NATO-gyakorlat fedezékében próbálja majd meg elérni célját.

Kirilo Budanov, az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatóságának vezetője egy interjúban azt állította, hogy Oroszország több mint 92 ezer katonát vont össze az ukrán határok közelében, és támadást készít elő Ukrajna ellen január végére, február elejére. A Military Times című kiadványnak adott nyilatkozatában Budanov kifejtette, hogy előbb valószínűleg légicsapások, tüzérségi és páncélos támadások lesznek, majd deszanttámadások következnek az ország keleti részében, valamint Dél-Ukrajnában Odessza és Mariupol ellen, továbbá egy kisebb invázió Fehéroroszországon keresztül.

Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter pénteken a The Washington Post amerikai napilapnak nyilatkozva, azt mondta, még nem tudni pontosan, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök meghozta-e a végső döntést az Ukrajna elleni offenzíváról. A miniszter a hétvégén - washingtoni látogatása alatt - adott egyik interjújában kijelentette: Kijev az Egyesült Államok támogatását várja az orosz agresszióval szemben.

 

Hirdetés

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.