Közélet | 2021. 11. 22. – 12:00 |
Az intézkedés lehetővé tenné egyebek között, hogy a kormány elrendelje az orvostanhallgatók munkakötelezettségét. Fotó: Internet

Hirdetés

A szükségállapot újbóli kihirdetését mérlegeli a cseh kormány a gyorsuló koronavírus-járvány miatt - jelentette ki Pavla Svrcinová országos tisztiorvos hétfőn reggel a prágai közszolgálati rádióban.

Az intézkedés lehetővé tenné egyebek között, hogy a kormány elrendelje az orvostanhallgatók munkakötelezettségét az egyre leterheltebb kórházakban vagy a szociális intézményekben - írjaa z MTI.

"Természetesen mérlegelés tárgya ez a lehetőség is, mert elsősorban a kórházakban, a nyugdíjas otthonokban és a szociális intézményekben kezd hiányozni a személyzet"

- válaszolta a tisztiorvos a 24 órás cseh hírrádió, a Radiozurnál kérdésére, hogy mérlegeli-e a kormány a szükségállapot kihirdetését.

Pavla Svrcinová megjegyezte, hogy több kórházban már most a hadsereg katonái segítik a leterhelt személyzet munkáját.

A cseh kórházakban jelenleg majdnem 4900 koronavírusos beteget kezelnek.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy karantén vár az oltatlanokra Szlovákiában. Karanténba kell vonulniuk az oltatlanoknak Szlovákiában, ahol folyamatosan emelkedik a koronavírussal fertőzöttek száma.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.