Kárpátinfo hetilap


| 2021. 11. 22. – 11:59 | Kárpátalja |
A VI. ZeneVarázslat Nemzetközi Négykezes Zongoraverseny teljes kárpát-medencei programja Kaposváron került megrendezésre, melyen a kárpátaljai diákok online vettek részt. Fotó: Kurmay Anita

Hirdetés

2019-ben vidékünkre is elért a ZeneVarázslat képzés csodája. A kis tehetségek zongoratudásukat már több alkalommal is megmutathatták, most azonban egy nemzetközi verseny keretében bizonyíthattak.

A VI. ZeneVarázslat Nemzetközi Négykezes Zongoraverseny teljes kárpát-medencei programja Kaposváron került megrendezésre november 17–21. között. A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány szervezésében november 19-én a Rákóczi Főiskolán a kárpátaljai versenyzők előadásai online közvetítéssel kerültek zsűrizésre élőben.

A jelenlévőket az online térben Várnagy Andrea, Liszt Ferenc-díjas zongoraművész köszöntötte. „Az eltelt évek alatt számos tehetséges és igen szorgalmas diákot ismerhettem meg Kárpátalján, ami nagy büszkeség” – hangsúlyozta, majd egyenként bemutatta a zsűri tagjait.

„Alapítványunk kezdettől fogva azon dolgozik, hogy valamennyi kárpátaljai diáknak lehetőséget biztosítson tehetsége kibontakoztatásában. Emellett nagyon fontosnak tartjuk, hogy a klasszikus zenét minél közelebbről ismerhessék meg a gyerekek” – hangsúlyozta a beregszászi helyszínen Váradi Natália, a „GENIUS” Alapítvány irodaigazgatója. Kiemelte továbbá, hogy Kárpátaljáról 23 páros került nevezésre a VI. ZeneVarázslat Nemzetközi Négykezes Zongoraversenyre, melyből a koronavírus okozta megbetegedés miatt csupán 22 négykezes duó szállt versenybe. A jelentkezők közül 7 ifjú zongorista és 4 zongoratanár már részt vett a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány által szervezett ZeneVarázslat című képzés és hangverseny I. vagy II. évfolyamán. Az ifjú versenyzőket Csernicskó István, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektora is köszöntötte, sikeres bemutatót kívánva nekik.

Az ünnepélyes köszöntőket követően a tehetségek léphettek színpadra. Előadásaikban többek között Bach, Mozart, Beethoven, Schumann népszerű dallamai csendültek fel. A zsűri tagjai mindegyik produkciót értékelte.

-nitta-

Hirdetés

  • ZeneVarázslat Négykezes Zongoraverseny Beregszászon
  • ZeneVarázslat Négykezes Zongoraverseny Beregszászon

  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 25. évfolyamának 47. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés