Kárpátinfo.net


| 2021. 11. 23. – 13:35 | Ukrajna |
Kuleba hangsúlyozta, hogy a Külügyminisztérium mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza az orosz támadást. Fotó: Internet

Hirdetés

A Külügyminisztérium mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza Oroszország Ukrajna elleni támadását - jelentette ki az újságíróknak november 22-én Dmitro Kuleba külügyminiszter.

A kormányban jelenleg nem tárgyalják azt, hogy a helyzet súlyosbodása esetén bevonnak-e a külföldi erőket Ukrajna védelmére. 

"Jelenleg nem tárgyalunk arról, hogy külföldi csapatokat vonjunk be a harcokba. Ukrajnában külföldiek közül csak az orosz katonák harcolnak" – mondta Kuleba, akit a TSN.ua idéz.

A külügyminiszter kifejtette, hogy az orosz vezetés egyik forgatókönyve

az esetleges január-februári orosz támadás.

"Mindent megteszünk, hogy megakadályozzuk a harcok kialakulását. De ez nem szünteti meg annak szükségességét, hogy maximalizáljuk védelmi képességeink megerősítését, mert soha nem lehet teljesen előre megjósolni az Orosz Föderáció lépéseit" – tette hozzá az ukrán külügyminiszter.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy a szakértő szerint Ukrajna hadserege fejlettebb, mint az orosz. Ukrajnának technikai előnye van Oroszországgal szemben, miután megkapta a legújabb modern fejlesztéseket - fejtette ki véleményét Mihajlo Pritula.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés