Kárpátinfo.net


| 2021. 11. 23. – 08:17 | Kárpátalja |
Az autó átvizsgálása során négy ukrán állampolgárt és tíz okmányokkal nem rendelkező, bangladesi külföldit találtak. Fotó: az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Kárpátalján a határőrök november 22-én az operatív tájékoztatás ellenőrzése során a Csapi és a Munkácsi Határőrség munkatársaival közösen megakadályozták az illegális migránsok csoportjának átcsempészését az államhatáron keresztül.

Az Ungvári járásbeli Nagyláz (Великі Лази) község külterületén a rendfenntartók megállítottak egy Volkswagen típusú járművet, amelyet egy ukrán állampolgár vezetett.

Az autó átvizsgálása során négy ukrán állampolgárt és tíz okmányokkal nem rendelkező, bangladesi külföldit találtak,

akik az ukrán férfiak közreműködésével szándékoztak belépni az EU-ba.

A külföldiek ellen illegális határátlépési kísérlet miatt közigazgatási jegyzőkönyvet állítottak ki.

Az ukrán férfiak ellen pedig Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 332. cikkelye (személyek illegális szállítása Ukrajna államhatárán keresztül) értelmében büntetőeljárás indítottak. Az illetékes hatóságok vizsgálják az eset körülményeit - olvashatjuk az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy csempészcigarettát szállított autójában egy férfi Kárpátalján. Kárpátalján, a rahói járási Tiszaborkúton (Кваси) a rendőrök egy aknaszlatinai férfi autójában 12 kartondoboz cigarettát találtak.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés