Politika | 2021. 11. 23. – 13:10 |
Ukrajnának technikai előnye van Oroszországgal szemben, miután megkapta a legújabb modern fejlesztéseket - fejtette ki véleményét Mihajlo Pritula. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnának technikai előnye van Oroszországgal szemben, miután megkapta a legújabb modern fejlesztéseket - fejtette ki véleményét Mihajlo Pritula katonai szakértő.

A szakértő szerint az ukrán fél új generációs berendezésekkel egészítette ki a Szovjetunió régi fejlesztéseit, amelyek az Orosz Föderáció és Ukrajna technikai támogatásának alapját képezik - írja a TSN.ua.

Hangsúlyozta, hogy ez a technika teljesen új, ami "a jövőbe mutat".

Szerinte az orosz hadseregben használatos S-300-as vagy S-400-as elhárító rendszerek nem tudják felvenni a harcot az Ukrajnában használatos amerikai Tomahawk rakétákkal. 

Pritula meg van győződve arról, hogy a Kreml reakciója a Bayraktar pilóta nélküli harci repülőgép Donbászon történő alkalmazására azért volt ilyen heves, mert Oroszország gyakorlatilag nem tudja kivédeni csapásukat.

Pritula azt is megjegyezte, hogy az ukrán fél a haditengerészet területén is előnyben van.

A konfliktus eszkalációja esetén pedig lesz mivel visszavágnunk.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy hadgyakorlatba kezdtek az orosz megszálló erők a Donyec-medencében. Nagyszabású hadgyakorlatot kezdtek az "orosz megszálló erők" a Donyec-medencében, az önhatalmúlag kikiáltott szakadár "népköztársaságok" területén.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.