Origo
| 2021. 11. 24. – 09:55 | Magyarország |
Reptéri vámvizsgálaton bukott le a közel 40 kilogramm kábítószerrel, illetve pszichotróp anyaggal egy Ugandából Angliába tartó brit állampolgárságú szomáliai férfi. Fotó: Internet

Hirdetés

Reptéri vámvizsgálaton bukott le a közel 40 kilogramm kábítószerrel, illetve pszichotróp anyaggal egy Ugandából Angliába tartó brit állampolgárságú szomáliai férfi - írja a Police.hu-ra hivatkozva az Origo.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre november 19-én beérkező ugandai járatról szállt le az a brit állampolgárságú szomáliai férfi,

akinél a vámvizsgálat során 37,77 kilogramm kábítószergyanús anyagot találtak.

A gyorsteszt amfetamin hatóanyagra pozitívan reagált, így a férfit a NAV pénzügyőrei átadták a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság nyomozóinak, akik a növényeket lefoglalták tőle. 

A növényekben katinon, vagyis kábítószer, illetve katin, vagyis pszichotróp anyag azonosítható. 

A nyomozók ez alapján gyanúsítottként hallgatták ki kábítószer birtoklása miatt a 46 éves szomáliai férfit, akitől a drogon kívül mobiltelefonját, SIM kártyáját, valamint bőröndjét is lefoglalták.

A gyanúsítása ellen ugyan panasszal nem élt, de kihallgatása során tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el. Mint elmondta, a zöld leveles-száras növényeket rokonlátogatása során egy ugandai piacon vásárolta kétkilogrammos kiszerelésben, amiket családjának és barátainak szánt.

Hangsúlyozta, Afrikában ez gyógynövénynek számít, teaként fogyasztják, de előfordul az is, hogy a szárát rágják. 

A férfi egyelőre rács mögött várhatja a hatóságok döntését. Az RRI Bűnügyi Igazgatóságának kezdeményezése alapján a bíróság letartóztatta.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy kábítószerrel kereskedett az idős asszony. Elfogtak egy 57 éves jászfényszarui nőt, akinek az udvarán elásva több csomag kábítószergyanús anyagot és porciózáshoz szükséges mérleget találtak. 

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés