Kárpátinfo.net


| 2021. 11. 24. – 12:37 | Kárpátalja |
Mindkét esetben csernyivci illetőségű férfiak próbálták meg elrejteni a cigarettát a határőrök elől. Fotó: Internet

Hirdetés

Két csempészkísérletet akadályoztak meg Kárpátalján az ukrán-román határon a Munkácsi Határőrség emberei a vámosokkal együtt.

Mindkét esetben csernyivci illetőségű férfiak próbálták meg elrejteni a cigarettát a határőrök elől.

Először egy 45 éves ukrán férfinél találtak cigarettát, aki november 23-án délután egy Mercedes Sprinter kisbusszal érkezett a nevetlenfalui ellenőrző ponthoz.

A férfi Csernyivciből Olaszországba utazott.

A határőrökből és vámosokból álló közös ellenőrző csoport a jármű alapos átvizsgálása során 542 csomag vákuumcsomagolt cigarettát távolított el jármű üzemanyagtartályából. A vámosok lefoglalták a cigarettát és a kisbuszt. A lefoglalt összeg becsült összege több mint 585 ezer hrivnya.

Egy másik bukovinai férfi egy Mercedes Sprinter kisbusz nélkül maradt november 24-én reggel.

A férfi terve szintén a nevetlenfalui ellenőrző ponton semmisült meg. A 31 éves bukovinai férfi honfitársához hasonlóan Olaszországba készült. Cigarettát próbált elrejteni autója szerkezeti üregeiben.

A határőrök és a vámosok a jármű átvizsgálása során megtalálták a csempész rejtekhelyét, és a több mint 1000 doboz cigarettát. Az elkobzott termék összege meghaladta a 200 000 hrivnyát - olvashatjuk az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy túlsúlyos járművel akadt fenn egy ukrán sofőr a beregsurányi határon. A külföldi járművezetőt a szabálytalanság megszüntetésére, és közigazgatási bírság megfizetésére kötelezték. 

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés