Kárpátinfo.net


| 2021. 11. 25. – 13:30 | Ukrajna |
Hanna Maljar védelmi miniszter-helyettes szerint az ukrán hadseregnek egyre több lehetősége van a hazai fegyvergyártásra. Fotó: Internet

Hirdetés

Az Ukrán Fegyveres Erők készen állnak összecsapni az Orosz Föderáció hadseregével - jelentette ki Hanna Maljar védelmi miniszter-helyettes.

A miniszter-helyettes megerősítette, hogy Oroszország Ukrajna határainál vonja össze csapatait,

hogy destabilizálja a helyzetet és fokozza a feszültséget az országban.

Elmondása szerint az ukrán hadseregnek egyre több lehetősége van a hazai fegyvergyártásra - írja a Fakty.com.ua.

"Az Ukrán Fegyveres Erők készek ellenállni az agresszornak. Immár nyolcadik éve folytatjuk ezt a harcot" – mondta.

Maljar véleménye szerint az ukrajnai helyzet destabilizálása és a feszültség fokozása érdekében az Orosz Föderáció csapatokat von össze a határnál, de hadseregünk készen áll az agresszor visszaverésére.

"Oroszország logikája egyszerű – a feszültség fenntartása. Destabilizálni akarják az ukrán politikai és gazdasági helyzetet" - mondta a honvédelmi miniszter-helyettes.

Hangsúlyozta, hogy az Orosz Föderáció a csapatok felhalmozását politikai nyomásra használja fel a nemzetközi és gazdasági tárgyalások során,

mivel ez előnyös az agresszor ország számára, Ukrajna azonban kész ellenállni.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy a szakértő szerint Ukrajna hadserege fejlettebb, mint az orosz. Ukrajnának technikai előnye van Oroszországgal szemben, miután megkapta a legújabb modern fejlesztéseket - fejtette ki véleményét Mihajlo Pritula.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés