Kárpátinfo.net


| 2021. 11. 25. – 09:30 | Ukrajna |
A baleset következtében meghalt egy 58 éves női utas. Fotó: zk.gov.ua

Hirdetés

Hátborzongató halálos baleset történt Kárpátalján; Nagyot csökkent a benzin ára Ukrajnában; Túlsúlyos járművel akadt fenn egy ukrán sofőr a beregsurányi határon; Németország a „blackout”-ba, vagyis a vesztébe rohan; Értékes kincset talált egy 11 éves kislány. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. november 24-én.

Hátborzongató halálos baleset történt Kárpátalján

Kárpátalján a Técsői Kerületi Rendőrség nyomozói vizsgálják az Alsóapsán (Нижня Апша, Técsői járás) történt halálos kimenetelű közlekedési balesetet. A rendőrséghez november 23-án este bejelentés érkezett arról, hogy Alsóapsán közlekedési baleset történt. A helyszínre érkezett nyomozók megállapították, hogy kijevi idő szerint 20 óra körül a Renault Kengoo típusú gépkocsi 74 éves sofőrje elvesztette uralmát járműve fölött, mert az úttestre hirtelen kifutott egy ló. Ezt követően a járművezető a szembejövő sávba hajtott, majd az árokba sodródott.

Nagyot csökkent a benzin ára Ukrajnában

Ukrajnában a benzin maximális ára 1,03 hrivnyával, a gázolajé pedig 72 kopijkával csökkent. Az ukrán gazdasági minisztérium új számításokat tett közzé a benzin és a gázolaj költségéről, amelyből a benzinkutak megállapíthatják a felárat. A benzin maximális ára literenként 1,03 hrivnyával 28,18 hrivnyáról 27,15 hrivnyára csökkent. A gázolaj esetében pedig 72 kopijkával, 24,55 hrivnyáról 23,83 hrivnyára csökkentették az árat.

Túlsúlyos járművel akadt fenn egy ukrán sofőr a beregsurányi határon

A külföldi járművezetőt a szabálytalanság megszüntetésére, és közigazgatási bírság megfizetésére kötelezték a Szabolcs megyei rendőrök. A beregsurányi közúti határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre 2021. november 20-án 2 óra 15 perckor egy ukrán állampolgár az általa vezetett ukrán honosságú kisbusszal, ami a hozzá kapcsolt utánfutón egy mikrobuszt szállított. A rendőrök az ellenőrzés alatt megállapították, hogy a járműszerelvény súlya meghaladja a megengedett legnagyobb össztömeget.

Németország a „blackout”-ba, vagyis a vesztébe rohan

Európa energiasokkos állapotban van. Az elszabadult gáz- és áramárak nemcsak az európai gazdaság, az ipar versenyképességét veszélyeztetik, hanem drámai hatással vannak a háztartásokra is. Egyes országokban már most is pánikhangulat uralkodik a gyárak leállása, a lakossági áram- és gázárak drasztikus növekedése, valamint a fenyegető gáz-, szén- és áramhiány miatt. A jelenlegi krízis egyik fő okozója Németország, ahol a klíma- és energiapolitikai döntések meghozatalakor a szakmai érvek helyett a politikai érdekek dominálnak.

Értékes kincset talált egy 11 éves kislány

Egy ritka, 2000 éves sékelt fedeztek fel Izraelben egy régészeti lelőhelyen - közölte kedden az Izraeli Régészeti Hatóság (IAA). Az ókori ezüstpénzt egy 11 éves kislány találta a jeruzsálemi óvároshoz közeli Dávid Városa Nemzeti Parkban, ahol családjával együtt segített önkéntesként egy ásatáson - ismerteti a közleményt a Times of Israel honlapja. A 14 grammos sékelt valószínűleg a második zsidó templom egy papja verette nem sokkal a templom lerombolása előtt, a rómaiak elleni felkelés idején a lázadók segítésére.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés