Hirado.hu
| 2021. 11. 25. – 14:30 | Szlovákia |
Szlovákiában egy Ausztriához hasonló, kéthetes lezárás lépett életbe éjféltől. Fotó: Internet

Hirdetés

Szlovákiában egy Ausztriához hasonló, kéthetes lezárás lépett életbe éjféltől. Az egész országban bezárnak az éttermek, illetve a nem alapvető cikkeket árusító üzletek. A munkahelyeken pedig az oltatlanoknak és azoknak, akik 180 napnál régebben estek át a fertőzésen, hétnaponként negatív teszteredményt kell felmutatni.

A kormány emellett 90 napra újra elrendelte a veszélyhelyzetet az országban - írja a Hirado.

A szlovák kormány csütörtöktől három hónapra szükséghelyzetet rendelt el, amelynek értelmében két hétre kijárási tilalmat is bevezetnek.

Ez alól kivételt képez a munkába járás (munkáltatói igazolással, az oltatlanok és a betegségen át nem esettek számára kötelező ingyenes teszttel), iskolába járás, az alapvető fogyasztási cikkek és szolgáltatások beszerzése, illetve az oltóhelyre vagy tesztelésre való elmenetel.

A kijárási tilalom nem vonatkozik a temetésekre, esküvőkre és keresztelőkre – mondta a közmédia tudósítója az M1 Ma reggel című műsorában.

Hozzátette, a korlátozások – amelyek egyebek mellett az éttermeket és a nem alapvető szükségleteket kielégítő cikkeket árusító üzleteket érintik – az oltottakra és a nem oltottakra egyaránt vonatkoznak.

Az iskolák nyitva maradnak, ahol kötelezővé kívánják tenni a teszteket.

Ezenkívül a gyógyfürdők is működnek, viszont csak azok látogathatják, akiknek betegségük miatt szükségük van a gyógykezelésére.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy kéthetes országos karantént rendeltek el Szlovákiában. Kéthetes országos karantént rendeltek el csütörtöktől Szlovákiában, hogy megfékezzék a világszerte leggyorsabban ott terjedő Covid-19-járványt.

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés