Kárpátinfo.net


| 2021. 11. 25. – 14:11 | Oroszország |
Kreml tanácsadója ugyanakkor egy "új konfliktusra" figyelmeztetett, amely akkor fog kialakulni, ha a NATO keleti irányba terjeszkedik. Fotó: Internet

Hirdetés

A Kreml szerint az Orosz Föderáció megtámadja Ukrajnát, ha csatlakozik az Észak-atlanti Szövetséghez (NATO) – mondta Fjodor Lukjanov, a Kreml tanácsadója, az Orosz Külügyi Tanács igazgatótanácsának elnöke.

A jelentés megjegyzi, hogy ez érthető magyarázata annak, hogy Oroszország "miért vesz részt katonai jelenlétének növelésében az ukrajnai határoknál" - írja a Golos.ua.

Kreml tanácsadója ugyanakkor egy "új konfliktusra" figyelmeztetett, amely akkor fog kialakulni, ha a NATO keleti irányba terjeszkedik.

"Oroszországnak meg kell változtatnia rendszerét, és új vörös vonalakat kell húznia" – mondta Lukjanov.

Korábban a Bloomberg amerikai kiadvány arról számolt be, hogy a titkosszolgálati adatok szerint az Orosz Föderáció keletről és délről, valamint Fehéroroszország felől tervez támadást végrehajtani Ukrajna ellen.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy az ukrán hadsereg kész összecsapni az oroszokkal. Hanna Maljar védelmi miniszter-helyettes szerint az ukrán hadseregnek egyre több lehetősége van a hazai fegyvergyártásra. 

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés