Kárpátinfo.net


| 2021. 11. 25. – 12:00 | Ukrajna |
Kuleba azt tanácsolja az orosz elnöknek, hogy ne támadja meg Ukrajnát. Fotó: Internet

Hirdetés

Dmitro Kuleba külügyminiszter szerint túl sokba kerül Oroszországnak egy Ukrajna elleni támadás.

Ezt egy november 25-i, csütörtöki tájékoztatón mondta - írja a Korrespondent.net hírportál.

"Nem próbáljuk megérteni, mi van Putyin fejében. Ez egy hálátlan munka. Azon dolgozunk, hogy világosan megértessük vele:

túl drága lesz egy új támadás Ukrajna ellen, ezért nem szabad megtennie" – mondta Kuleba.

Megjegyezte: a diplomaták előtt magas szintű nemzetközi támogatás megszervezése áll, hogy ne legyen újabb háborús hullám.

Kuleba ugyanakkor úgy véli, hogy most nemcsak Ukrajna elleni orosz agresszióról beszélünk.

"A Kreml növeli a tétet az egész régióban, és igyekszik aláásni a hidegháború vége óta Európában kialakult általános biztonsági architektúrát. Mondhatjuk, hogy bosszút akar állni a 30 évvel ezelőtti vereségért" – mondta a miniszter.

Véleménye szerint azonban az Orosz Föderáció erre nem lesz képes. Ezt Ukrajna visszafogottságával és erejével, valamint a világ összehangolt reakciójának erőivel kell megakadályozni.

Mint ismeretes, a nyugati média az utóbbi időben aktívan ír az Ukrajna elleni esetleges orosz támadásról. Ezt a lehetőséget Ukrajnában is mérlegelik.

Vlagyimir Putyin orosz elnök ugyanakkor közölte, hogy még nem látott publikációkat az orosz katonai invázióról Ukrajnában, de "riasztónak" tartja azokat. Előző nap Kremlben ismét kijelentették, hogy nem tervezik megtámadni Ukrajnát.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Kuleba szerint Oroszország télen megtámadhatja Ukrajnát. Kuleba hangsúlyozta, hogy a Külügyminisztérium mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza az orosz támadást. 

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés