Karpat.in.ua
| 2021. 11. 25. – 13:35 | Kárpátalja |
A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) képviselői nem vettek rész a szavazásban. Fotó: Karpat.in.ua

Hirdetés

Volodimir Csubirkót, a Ridne Zakarpattya frakció tagját választotta meg elnökévé csütörtöki ülésén a Kárpátalja Megyei Tanács, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) képviselői nem vettek rész a szavazásban – jelentette a mukachevo.net hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A tudósítás szerint a délelőtt 11:00 órakor kezdődött ülés előtt 60 képviselő regisztráltatta magát a teremben.

Az ülés egyik napirendi pontja a testület új elnökének megválasztása volt, amelynek az eljárása már a legutóbbi ülésen elkezdődött.

A voksoláson 37 képviselő Volodimir Csubirkóra a Ridne Zakarpattya (Otthonunk Kárpátalja) párt frakciójának tagjára adta le szavazatát. 27 szavazólap érvénytelen volt.

A szavazásban Andrij Baloga Csapata és az Európai Szolidaritás, az Ellenzéki Platform az Életért és a Batykivscsina párt képviselői vettek részt. Nem szavaztak a KMKSZ, a Za Majbutnye (Jövőért) és a Nép Szolgája párt frakciói.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy jóváhagyta Anatolij Poloszkov Kárpátalja megyei kormányzó menesztését a kormány. Poloszkovot 2020. december 7-én nevezte ki Kárpátalja kormányzójává az államfő.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés