Karpat.in.ua
| 2021. 11. 26. – 10:51 | Ukrajna |
Jelenleg nyitott a kérdés, hogy lesz-e háború, Ukrajna mindazonáltal régóta készül rá, Kijev számára ez a helyzet nem volt váratlan – jelentette ki Olekszij Danilov. Fotó: Internet

Hirdetés

Jelenleg nyitott a kérdés, hogy lesz-e háború, Ukrajna mindazonáltal régóta készül rá, Kijev számára ez a helyzet nem volt váratlan – jelentette ki Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) elnöke egy csütörtök esti televíziós műsorban, adta hírül az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint Danilov a TSZN csatorna politikai talkshowjában szerepelve elmondta, hogy szerinte Putyin nagyon szeretne tárgyalóasztalhoz ülni Joe Biden amerikai elnökkel, lehetőleg még ebben az évben, és megállapodni, hogy itt ő – Putyin – fog uralkodni.

„A hisztéria, amit most az orosz fél gerjeszt, abban az összefüggésben értelmezendő, hogy meg kell állapodniuk” – mutatott rá.

Hozzátette: nehéz megmondani, mit fog lépni Putyin, ha nem sikerül megállapodásra jutniuk.

Az RNBO titkára úgy vélte, hogy oroszok arra számítanak, jövő január 15. és február 15. között erős fagyok lesznek, és Ukrajnában energiaválság alakul ki, amit majd a helyzet destabilizálására fognak felhasználni, de az országban a helyzet ellenőrzés van.

Kiemelte: a veszély orosz részről mindig fennáll, és fenn is fog állni, amíg Oroszország létezik.

A közvetlen orosz invázióhoz bizonyos dolgoknak kell történniük – emlékeztetett, megjegyezve, hogy ezek ma nem történnek, és nem tudni, mi lesz holnap, de az ország készül, Ukrajna felkészült.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy az ukrán hadsereg kész összecsapni az oroszokkal. Az Ukrán Fegyveres Erők készen állnak összecsapni az Orosz Föderáció hadseregével - jelentette ki Hanna Maljar védelmi miniszter-helyettes.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés