Közélet | 2021. 11. 26. – 09:04 |
A Badalói Családorvosi Rendelő várja azok jelentkezését, akik külföldön, vagy a határ-részen kapták meg az oltásokat, hogy arról ukrán-angol nyelvű igazolást adhassanak ki. Fotó: Internet

Hirdetés

A Badalói Családorvosi Rendelő közösségi oldalán közölte a legfontosabb tudnivalókat a hatályos covid-igazolások megszerzéséről.

A rendelő munkatársai egyebek között arra a kérdésre válaszoltak, hogy akik már 5-6 hónapja felvették mindkét oltást, hogy lesz-e és mikor a harmadik? 

Elmondásuk szerint jelen állás alapján Ukrajnában még nincs betervezve a harmadik oltás lehetősége, de amennyiben úgy alakul a járványügyi helyzet, akkor nyilván ez is változik majd.

A bejegyzésben megjegyzik, hogy nincs lehetőségünk azok számára sem beadni a harmadik oltást, akik korábban külföldön kettőt kaptak. 

Kiemelték továbbá, hogy akik külföldön csak az egyik oltást kapták meg, és itthon szeretnék megkapni a másodikat, annak nincs akadálya.

Emellett várják azoknak a pácienseknek a jelentkezését, akik külföldön, vagy a határ-részen kapták meg az oltásokat, hogy az erről szóló igazolásokkal keressék fel az intézményt, hogy az ő adataik is bekerüljenek a rendszerbe, és a számukra ukrán-angol nyelvű igazolást is adhassák, ami a határátkelés során lehet hasznos.

Hangsúlyozták, továbbra is várják szeretettel azoknak a több száz páciensnek a jelentkezését az első oltás felvételére, akik még nem rendelkeznek védettséggel, hogy tegyék meg ezt.

November során szinte minden nap legalább 1-2 pozitív esetet diagnosztizáltak, akiknek a 90%-a nem volt beoltva!

"Természetesen, olyan pozitív PCR-tesztek is vannak, akik hónapokkal ezelőtt már megkapták az oltásokat, de közülük szinte senki nem kerül kórházba, vagy az intenzívre, és ezek a személyek általában enyhe tünetekkel átvészelik a betegséget" - emelték ki a bejegyzésben

Kifejtették, hogy legközelebb november 29-én, hétfőn van lehetőség oltakozni Modernával, de a Szputnyik és Janssen kivételével minden más oltóanyag is rendelkezésre áll.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.