Kárpátinfo.net


| 2021. 11. 26. – 13:11 | Ukrajna |
A hatóságok információt kaptak arról, hogy állítólag Rinat Ahmetov üzletemberrel puccsot készítenek elő Ukrajnában - emelte ki Volodimir Zelenszkij. Fotó: Internet

Hirdetés

A hatóságok információt kaptak arról, hogy állítólag Rinat Ahmetov üzletemberrel puccsot készítenek elő Ukrajnában - emelte ki Volodimir Zelenszkij elnök sajtótájékoztatóján.

Elmondása szerint a hatóságok tájékoztatást kaptak arról, hogy december 1-2-án államcsíny készülődik az országban 

- írja a Liga.net.

"Nemcsak titkosszolgálati információink vannak, hanem hangfelvételeink is, amelyeken Ukrajna és Oroszország képviselői Rinat Ahmetov részvételéről beszélnek egy ukrajnai államcsínyről, amelybe 1 milliárd dollárt fektetnek be. Úgy gondolom, hogy az üzletembert bevonják az Ukrajna elleni háborúba" - mondta Zelenszkij.

Tisztázta, hogy nem Ahmetov készült puccsra, hanem néhány orosz és ukrán ember "megvitatja, mire kész a társadalom, és erről tájékoztatni kell Rinat Ahmetovot, hogy kész-e csatlakozni a puccshoz".

Zelenszkij úgy véli, hogy Ahmetov szűk köre rángatja bele a háborúba.

"Nem hiszem, hogy Ahmetov egyenesen belefutna ebbe" - tette hozzá az elnök.

Zelenszkij nem zárja ki, hogy Ahmetov esetleg nem is tud arról, hogy egy puccsban vesz részt. 

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy jelenleg nem tudható, lesz-e háború, de Ukrajna felkészült. Jelenleg nyitott a kérdés, hogy lesz-e háború, Ukrajna mindazonáltal régóta készül rá, Kijev számára ez a helyzet nem volt váratlan – jelentette ki Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) elnöke.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés