Kárpátinfo hetilap


| 2021. 11. 27. – 16:06 | Kárpátalja |
Tanácsadással egybekötött előadássorozat indul, melynek célja a családalapításra készülő és kisgyerekes (0-3 éves) családok egészségügyi helyzetének javítása a Beregszászi Kistérség régiójában.

Hirdetés

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és az ADVANCE Kárpátaljai Tanácsadó és Fejlesztő Központ határokon átnyúló együttműködési programja keretében tanácsadással egybekötött előadássorozatot hirdet. A projekt célja a családalapításra készülő és kisgyerekes (0-3 éves) családok egészségügyi helyzetének javítása a Beregszászi Kistérség régiójában.

A program keretében előadásokra kerül sor a leendő és már ,,főállásban" ténykedő kismamák, anyukák számára, amelyek során lehetőség nyílik kérdések feltevésére, beszélgetésekre, tapasztalatcserére.

Az összesen nyolc előadásra tervezett sorozat első két eseményét élénk érdeklődés követte a Badalói Családorvosi Rendelőben, ahová Gerevich Éva, a szervezet vezetője invitálta a helyi fiatalasszonyokat, családalapításra készülő és már családot alapított hölgyeket.

Az első alkalom során a családtervezésről, gyermekvállalásról, a fogamzásgátlásról és annak rizikótényezőiről volt szó, míg a második előadáson a várandós időszakról, az ilyenkor fellépő testi, lelki változásokról hangzottak el fontos tények dr. Bodnár Eleonóra szülész-nőgyógyász tolmácsolásában. Az előadásokon részt vevő hallgatóság kérdéseket is feltehetett a szakembernek, így minden szempontból hasznos alkalom volt ez a helyiek számára.

Amennyiben a járványügyi helyzet is megengedi, az előadások folytatódnak majd a Badalói Családorvosi Rendelőben, amelyekről az intézmény facebook oldaláról tájékozódhatnak az érintettek.

Jakab Lajos
badalói családorvos

Hirdetés


  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 25. évfolyamának 20. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés